Pages

23 Ağustos 2013 Cuma

Kitap Yorumu / Önerisi Kördüğüm - Heidi Betts



    Sanırım hayatımda okuduğum ilk romantik-komedi türünde bir kitaptı. Doğru düzgün kitap okumaya ilk 7.sınıfta falan başlamıştım. Bir kaç kitaptan sonra habire fantastik okudum. Daha yeni yeni realist kurgulu kitaplar okuyorum. :D Ve Kördüğüm'de bunlardan biri. Geçen seneki kitap fuarında ucuza bulup,kapmıştım. Hem kitap çok sevilmişti hem konusu hoşuma gitti hemde kapağına aşık oldum ! Kapaktaki çiftimiz, LUX serisinin kapaklarını da süslüyor. :D (Bunu söylemeden geçemezdim.)
Kısacık konusundan bahsedip,doyasıya kitap hakkında yorum yazmak istiyorum. 
Kördüğüm ; iki köşe yazarının birbiriyle atışmalarıyla asıl macera başlar ! Dylan ve Ronnie bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorlar. Fakat birbirlerine rakipler ve yazılarıyla karşılıklı satışıyorlar. Bazen iddiaya giriyorlar bazen laf sokuyorlar. Birbirlerine rakipler çünkü ikiside aynı bölüme göz dikerler ve kazanan Dylan olur. Ama Ronnie yerinde durur mu ? O köşe yazarlığını mutlaka elinden alacaktır. Ortaya bir iddia atar. Ronnie, kadınların erkeklerin yaptıklarını yapabileceklerini ; Dylan ise erkeklerin her şeyi yapabileceğini söyleyerek meydan okurlar. Bir yıl boyunca bu iddia üzerine bir çok şey yaparlar. Ronnie, buz hokeyinde hakem olur ; Dylan bacağına ağda yapar.Ronnie, görünmeyen bir yerine dövme yaptırır, Dylan bungee jumping macerasına atılır... Buna benzer çılgınca iddialar yaparlar.En sonunda Ronnie, dövmenin acısıyla iyice hırslanır ve Dylan'a karşı yeni bir yazı hazırlar. Erkekler örgü örebilir mi ? Peki bu iddia karşısında Dylan uslu durabilir mi ? Sonrasında bu zıtlık,rakipleşme,çekişme ve sataşmalar birer ilmiğe dönerek aralarındaki aşk örülmeye başlar. Bu aşk, çözülemeyecek kadar tutkulu olacağını Dylan ve Ronnie bilemez ! 
"En büyük aşklar, nefretle başlar diye boşuna dememişler !"
Okurken çok ama çok eğlendim ve habire güldüğüm için evde 'tuhaf bakışları' üstüme çekmiştim. :D Hani bazen bir şey okurken kitabı kapatıp, gülüp öyle devam edersiniz ya... (ya da ben öyle yaparım sadece,bilemiyorum.) İşte bu kitapta aynen öyleydim. Dylan gülmekten kırdı geçirdi beni. Özellikle sık sık gittiği kafede arkadaşları Zack ve Gage'le olan sohbetleri... Erkek muhabbetleri gerçekten çok farklı oluyormuş bunu bir kere daha anladım. :D Dylan'ı gerçekten çok sevdim çünkü dik kafalı,inatçı, yakışıklıııı, dediğim dedik ve kendini bilen biri. O inadı yüzünden zaten örgü örmek zorunda kaldı. :D Deli adam ! 
Ronnie'ye gelirsek deli dolu,Dylan gibi dik kafalı biri. Ama sevdim bu karakteride. İnatçılığı sayesinde Dylan'ı ayağını getirdi ya... daha ne diyeyim. Ronnie'nin de Dylan'ların gittiği kafeye giden bir arkadaş grubu var. Zaten birbirleriyle bağlantılılar. Gage ve Jenna evliliklerini bitirmek üzere olan bir çift. Jenna ve Grace aynı zamanda Ronnie'ye iddialar konusunda akıl veren sevimli arkadaşlar. :D Şu yetişkinler yeri geldiğinde çok eğlenceli ve deli olabiliyorlar.
Neyse, kitabı çok sevdim ben.Yazarın dilini, kitaptaki diyalogları, olayların gelişimini ve karakterleri gerçekten sevdim. Tek canımı sıkan, her romantik-komedi tarzında olacağı gibi kitapta yatak sahnelerini fazla ve bazen uzun olması. Dylan'ı severim falan ama yatak yaşamından bana ne ! :D Bu sorunu yok sayarsam severek okuduğum bir kitaptı. Daha iki kitabı daha var. Her kitapta başka bir çift anlatılıyor. İkinci kitapta evlilikleri bitmek üzere olan Jenna ve Gage var. Son kitapta ise Grace ve Zack ! Diğer kitaplarıda merak ediyorum ama sanırım fuardan almayı bekleyeceğim. Öğrenciyim, yazık değil mi bana da ! :D 
Son olarak, çerez niyetine okunabilecek bir kitapta diyebilirim. Bir haftasonunda rahat rahat okuyup, eğlenebilirsiniz. Dylan'ı tanıyın,okuyun,sevin. (Dylan ismini nedense çok seviyorum.) 
Minik bir not : Kitap bazen Ronnie'nin bazen de Dylan'ın bakış açısından anlatılıyor.

Okurken en çok güldüğüm yerlerden bir alıntı ;

"Buda neydi?"
"Ne neydi? Öpüşmemizi mi diyorsun? Yapma Ronnie son öpüşmemizin üzerinden ne olduğunu hatırlamayacak kadar çok zaman geçtiğini söyleme."
"Çok komiksin. Beni neden öptün? Benden hoşlanmıyorsun tabii bende senden hoşlanmıyorum."
"Beni kandırabilirdin. Tabii bana, muz ağacına tırmanan bir maymun gibi sarılmasaydın."

Sevgiler, öpücükler ; Jane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder