Pages

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Film Önerisi : Buz Devri | Animasyon


  Bayram boyunca arka arkaya izlediğim Buz Devri film serisi sayesinde tatilim müthiş eğlenceli geçti. :D Animasyon alanında artık bir efsane olmuş Buz Devri'ni sonunda izledim. Geç izlediğim için biraz kendimi suçlu hissetsem de en azından arka arkaya dört filmini rahatlıkla izledim.
Geçenlerde TV'de kardeşim 3.filmi izlerken bende izlemeye dalmıştım. Bir animasyon delisi olarak görmemezlikten gelemezdim. :D Her ne kadar konusunu bilmeden tam ortadan izlemeye başlasam da filme bayılmıştım. Vee ilk fırsatta seriyi ilk baştan izlemeye koyuldum.
Müthiş eğlenceli,komik ve macera dolu Buz Devri'ne balıklama atlamaya hazır olun...

Buz Devri : İlk filmi 2002 yılında çıkmasına rağmen çok güzeldi. Dünya'nın buzla kaplanmaya başladığı dönemde, Buzul Çağı'nda bir mamut olan Manny, bir kaplan olan Diego ve tembel mi tembel bir miskin olan Sid'in tanışma öyküsü anlatılıyor. Gezegende yaşayan hayvanlar soğuktan korunmak için Güney'e doğru yol alırken Sid ailesi tarafından terkedilmiştir, Manny ise kendi başına işleri halletmeyi sevdiği için tek takılır. Diego ise bir sürüyle birliktedir. Bu kaplan sürüsü, intikam almak için bir aileye saldırı planı oluştururlar. Fakat işler biraz karışır. Diego ailedeki minik bebeği alıp, kaçmaya çalışırken Sid ve Manny'le karşılaşır. Onları atlatıp, sürüsüne geri dönmeye çalışırken hayatını kurtaran Manny sayesinde iyi olmaya karar verir ve sürüden ayrılır. Artık Sid,Manny ve Diego bir arkadaş grubu olmuştur. Bir de filmde yerinde hiç duramayan ve meşe palamudu peşinde koşturan ve bir sincap olan Scrat'ımız var. Grupla içli dışlı değil ama her fırsatta karşılarına çıkıyor. :D


Buz Devri 2 - Erime Başlıyor : Tembel,uyuşuk ve aynı zamanda çok eğlenceli olan Sid, dış görünüşü her ne kadar sert olsa da yumuşak bir kalbe sahip olan Diego ve mamutların son örneği olarak görülen Manny yeniden bir aradadır. Bu sefer aralarına yeni kişilerde katılır ! Bir dişi mamut olan Ellie ve kardeşleri gibi gördüğü opossum olan Crash ve Eddie ile bu filmde tanışıyoruz. Ellie, kendini bir mamut olarak görmemektedir. Çünkü kendini bildi bileli opossumlarla takılmıştır. Fakat Manny sonunda onu mamut olduğuna ikna eder. Büyüyen ve her defasında çok eğlenceli olan bu grup, vadinin diğer tarafına geçmeye çalışırlar. Çünkü eriyen buzlar bir felakete dönüşmek üzeredir.Bu arada bizim şu çılgın Scrat ise yine meşe palamudu peşindedir.


Buz Devri 3 - Dinozorların Şafağı : Seride en sevdiğim filmdi diyebilirim. Ön planda Sid olduğu için filme bayılmış olabilirim. :D Çünkü karakterlerden en çok Sid'i seviyorum. Eğlencenin dibine vuruyor resmen. Bu sefer ki konu ise Scrat yine meşe palamudunun peşindedir. Ve karşısına dişi bir sincap çıkınca hem birbirlerine rakip olurlar hemde aşık... Bu sırada mamut Manny ve Ellie beraberlerdir. Doğmak üzere olan bebeklerini beklemektedirler. Yalnızlıktan sıkılmış olan Sid ise üç dinozor yumurtasıyla karşılaşınca çılgına döner. Çünkü onlara sahip olmak ister. Yumurtalara kendi çocukları gibi bakmaya başlar. Doğduklarında ise Sid'i anneleri olarak görürler. :D Bu sahneler gerçekten çok eğlenceliydi. Ama anne dinozor, çocuklarını bulmak için bizimkilerle karşılaşınca işler hiçte iyiye gitmez. Yeni doğan dinozorlarla birlikte Sid'i kaçırır. Manny ve Ellie, grupla beraber Sid'i bulmak için yola çıkarlar ve buzların altındaki keşfedilmemiş yaşamla karşılaşırlar. Dinozorlar ülkesine hoşgeldiniz ! Burda da yeni bir karakterle karşılaşıyoruz. Buck, dinozorlar ülkesinde ustalaşmış biridir. Ve Sid'i bulmaları için bizimkilere yardım eder. Çok çok eğlenceli bir filmdi. Milyon defa izleyebilirim. :D
Buz Devri 4 - Kıtalar Ayrılıyor : Son film ise gerçekten etkileyici ve yine eğlenceliydi.Scrat'ın yaptığı bir hata yüzünden kıtalar iyice ayrılmaya başlamıştır. Ve Manny, Diego ile Sid'le beraber bir buz parçası üzerinde okyanusta kaybolur. Ellie ise kızıyla beraber diğer hayvanlarla başka bir yol bulmak için yola çıkarlar. Manny ve diğerleri eve gitmenin bir yolunu aralarken korsan maymun ve tayfasıyla karşılaşırlar. :D Başlarına iyice bela alırlar. Bir de Sid'in ailesi tekrar gelip, büyükannesini Sid'e bırakıp tekrar kaçarlar. Bu macera da tembel Sid dışında bir de çatlak bir yaşlı miskinle eğlencenin dibine vuruyoruz.

Her yaşta herkesin izleyebileceği bir animasyon film serisi. Ben izlerken çok eğlendim. Keşke sinema da izleme fırsatım olsaydı diye hayıflandım. Belki 5.filmi çıkar diye umutlandım. :D Çıkarsa zaten sinemada yatıya bile kalabilirim... Son olarak, animasyon severlere ya da hiç animasyon izlememiş olanlara izleyin, diyorum. Sid'le tanışmalısınız. Kereta çok eğlenceli. Hele konuşması beni gülmekten öldürüyor. :D  Tabii gruptaki diğer karakterlerde çok eğlenceli. Buz Devri efsanesine hücum edin !
Not: Normalde animasyonları türkçe dublaj izlerim. Çok eğlenceli ve güzel olur. Buz Devri'nin dublajı hele mükemmeldi. :D Bazen sadece dublaja güldüğüm yerler bile oldu. Gerçekten eğlenceliydi.

Sevgiler, öpücükler ; Jane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder