Pages

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Film Yorumu : Sevimli Canavarlar Üniversitede !



En en en sevdiğim animasyon filmimin devam niteliğinde olan ve 12 yıl aradan sonra yayınlanan Sevimli Canavarlar Üniversitesi filmini sonunda izleyebildim ! Sinemada izlemek daha da zevkliydi. Minik 'canavar' kardeşimle sırf sinemada izlemek için kavurucu sıcakta yollara düştük. 

Amacmıza ulaştık. Sinema salonu beklediğimden daha kalabalıktı. Ve çocukların yanı sıra gençler ve velilerde vardı. Yani film sadece çocuklara hitap etmiyor. Benden söylemesi.

Filmin konusu ; İlk filmdeki Mike ve Sally'nin ilk tanıştığı yılları anlatıyor. Mike'ın en büyük hayali Korku Fakültesinde okumak. Amacına ulaşınca büyük bir zevkle okula gider. Fakat her şey göründüğü kadar kolay değildir. Üniversitenin Dekan'ı çok sert bir kadındır. Ve Mike korkutmaktan çok milleti eğlendiyor. Sally'le de üniversitede tanışırlar. Ama önce yıldızları uyuşmaz. Sally serseri,tembel bir öğrenci iken Mike daha ilk günlerden itibaren kitaplara boğulur. Dekan'ın yaptığı büyük bir sınavda Sally ve Mike yakınlaşmaya başlar. Dersten kaldıkları için fakülteden atılmamak için Korku Oyun Festivaline katılırlar. Burada tanıştıkları 'beceriksiz' bir grupla olmak zorunda kalırlar. Ve eğlenceli olaylar başlar...
 Filmi izlerken o kadar çok güldüm ki... Gerçekten eğlenceliydi. İyi ki sinemada izleme fırsatı bulabildim dedim. Ve bizimkileri daha yakından tanıdım. İlk halleri nasılmış, nasıl tanışıp bu kadar yakın oldular ve derslerde berbat olmalarına rağmen nasıl Korku Şirketinde çalıştılar... O şirkette çalışana kadar canları çıkmış onu anladım. :D


Film sadece gülmek için değildi. Farkedene bir çok anlamlı yer vardı. En önemlisi dostluktu. Mike ve Sally dostluğu efsane olmalı.

Onun dışında... Efektler her zamanki gibi mükemmeldi. Disney yapımı,gerisini siz düşünün. Uzun bir aradan sonra animasyon izlemek çok çok iyi geldi. İlk filmi izlemeden öncede bu filmi izleyebilirsiniz. Herhangi bir karışıklık olmaz hatta daha doğru olur.

İlk filmden detaylar için : Sevimli Canavarlar

Sevgiler,öpücükler ; Jane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder