Pages

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Seri İncelemesi : Düşmüş Melekler - Becca Fitzpatick


Düşmüş Melekler serisi kesinlikle Genç Fantastik türünden bir seri. Yazarın ilk kitap serisi olduğundan olsa gerek bazen konusu basite kaçabiliyor. :D Ama yarattığı Patch karakteriyle seriye bağlanmak mümkün. Zaten ilk kitaptan sonra seri giderek güzelleşiyor. Her kitaba bir şans vermezsek ne anlamı kalır ki ?



Serinin ilk kitabı Fısıltı için : Düşmüş Melekler

Serideki kitap adları ve kapak görselleri gerçekten mükemmel ve anlamlı. Yazının devamını okudukça ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu konuda yazarı tebrik etmek lazım. :D

Çığlık : Fısıltı'nın sonunda Patch ve Nora büyük bir olaydan sağ kurtulmuşlardı ve birbirlerine iyice bağlanmıştı. Patch'in ilk planı Nora'yı kurban etme gibi düşünceleri ise tamamen ortadan kalkmıştı. Bu kitapta ise onları bambaşka sorun bekliyordu. Patch, kitabın başında yine gizemli birine dönüşür. Her zamankinden daha anlaşılmazdır. Bu durum tabii Nora'yı sinir eder. Aralarında habire tartışmalar olur -ki bu benim en sevdiğim kısımdı.Nedense çok hoşuma gitmişti :D - ve Patch giderek Nora'dan uzaklaşır. Ama beysbol şapkalı meleğimiz yerinde durmaz ve Nora'nın baş düşmanı Marcie Millar'la yakınlaşır. Okurken "Vay be, ne çabuk unuttu Nora'yı. Direk yeni kızı kapmış." diyorsunuz ama tabii hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bunu Nora'ya anlatmak ise faydasızdır. Kızımız kıskançlık krizlerine girmiştir. Marcie'yle saç başa kavga ettikleri bir sahne var ki... Gülmekten okuyamadım. :D Nora'nın Patch dışında başka sorunları da ortaya çıkar. Eski aile dostlarından biri olan Scott ortaya çıkar. Bu çekici delikanlı da göründüğü gibi değildir ve garip hareketleriyle daha da dikkat çeker. Hayır, onda bi şey olduğunu anlıyorsunuz ama ne olduğunu yazar taa ne zaman söylüyor :P Bir de Nora garip rüyalar görmeye başlar. Babasının ölümüyle ilgili. Bu gerçekten ilginçti. Kara El adında birisi babasını öldürmüştür. Nora, ipuçlarını topladıkça karşısına Patch çıkar. Düşmüş Melek olan Patch, gerçekten babasını öldürmüş olabilir mi ? (Gerçekten hiç inandırıcı değil.) 
Patch'in çok yakın arkadaşım dediği Rixon ise sonlara doğru bombayı patlatır. Bu seride kimseye güvenmeyeceksiniz. Melek görünümlüler şeytan, şeytan görünümlüler 'melek' olabiliyor. Bunun dışında bu kitabı çok severek okudum. Nora'nın kıskançlık krizleri, Patch'i takip etme gibi değişik olayları sayesinde okurken baya eğlendim. Ve kitabın sonunu okuyunca şoka uğramıştım. Hem neden kitap boyunca Patch'in Nora'dan uzak durduğunu anladım hemde Kara El kimmiş onu öğrendim. Diğer kitabı beklemek -tam bir sene boyunca- resmen işkenceydi !





Sessizlik : Bu kitap gerçekten ismi gibi çok sessizdi. Yazar bu kitap için gerçekten iyi bir konu bulmuş. Yoksa nasıl devam ederdi bilemiyorum... Nora, bir mezarlıkta uyanır ve hayatının son 5 ayına dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yani Patch'i ve ilk iki kitapta yaşanan olayları da hatırlamıyordur. Eve dönünce her şeyin değiştiğini farkeder. Annesi, baş düşmanı olan Marcie'nin babasıy Hank'la evlilik hazırlıklarına başlamıştır bile. Ve annesi ona Patch'le ilgili her şeyi anlatmamıştır. Ve Nora, onunla karşılaştığında Patch kendini Jev olarak tanıtır. Nora için her şey çok karanlıktır. Geçmişindeki bilinmeyen çocukla ve Jev arasında ne tür bir bağlantı vardır gibi kendi kendine sorular sormaya başlar. Daha sonra Nora,Patch'in kanatlarının olması gereken yerdeki -kanatları koparıldığı için- yaralarına dokununca geçmişteki anıları görmeye başlar. Bu bir tür geçmişe yolculuk gibi bir şeydir. Patch sayesinde her şeyi tekrardan hatırlar ve babasının katilini aramaya devam eder. Aslında ikinci kitabın sonunda Kara El'in kim olduğunu öğreniyorduk. -Hank- Fakat onu öldürmek o kadar kolay olmayacaktı. Çünkü Nora'nın daha bilmediği bir sürü sır vardı. Ve bu sırlar 'normal' hayatını, Patch'le olan ilişkisinin tamamen değiştirecekti. Tek yapması gereken rakibini seçmesiydi. Çünkü Hank'a bir söz vermişti. Nefillerin yine lideri olması için kanıyla yemin etmiştir. Eğer sözünü tutmazsa hem annesi hem kendisi ölecektir. Büyük bir sorun vardır. Nefiller ile Kovulmuş Melekler arasında savaş başlamak üzeredir. Patch bir kovulmuş melek, Nora ise artık Nefillerin yeni lideridir. Karmaşayı görebilir musunuz ? 
Bu kitapta da çok sevdiğim bölümlerde oldu. Çok sinirlendiğim ve şaşırdığım yerlerde oldu elbette. Serininin sonunu çook merak ediyorum. Yazar nasıl bir son yazmış acaba ?




Her şeye rağmen bu seriyi seviyorum. Film yayın haklarıda satın alındı. Hoş, filminden pek umutlu değilim. Daha oyuncu seçimleri yapılmamasına rağmen... Filmi boşverin. Kitaplarına gömülün ! :D

Sevgiler, öpücükler ; Jane 

1 yorum:

  1. vay canına Patch'in yara izi kanatlarının kopma iziymiş :o

    YanıtlaSil