Pages

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kitap Önerisi : Gece Avcısı : Mezarla Randevu



Azraille Flört !

Bayılarak okuduğum bir seri daha... Gece Avcısı serisini ilk lise 2'deyken okumuştum. O zaman vampirli romanlara acaip bir takıntılığım vardı. Önüme geleni okuyordum. Neyseki bu seri beni hayalkırıklığına uğratmadı ve hala okumaya devam ediyorum.
Gece Avcısı serisi oldukça uzun. Şuan ülkemizde toplamda 8 kitabı yayınlandı. Bir kitabı daha yolda... Ama serinin ilk iki kitabı favorimdir. Çünkü diğer kitapları o kadar hızlı okudum ki hatırlamıyorum bile. Sadece Bones'un olağanüstü çekiciliğini ve Cat'in ( nam-ı değer Kedicik) asi ve hırçın bir kadın olduğunu hatırlıyorum. Bunlar zaten seriye aşık olmak için yeterli nedenler diyebilirim.
Amma konusundan bahsetmek gerekirse ; Asi kızımız Cat, yarı vampirdir ve kendini bildi bileli diğer vampirlerin peşindedir. Babası,annesinin hayatını mahvettiği için intikam istiyordur. (Çünkü babası da bir vampirdir) Bunun içinde ölümcül kan emicilerin Azrail'i olmaya karar vermiştir. Her şey çok iyi giderken hırçın Cat,Bones'la karşılaşır.Bu biraz da duvara toslamak gibi bir şey olur çünkü Bones diğer vampirler gibi değildir. Hem çok güçlü hemde Cat'e karşı kötü değildir. Tabii ilk başlarda Cat'i biraz hırpalayıp,zincirlese de ondan emin olmak için bunları yapmıştır.Ama sonra zamanla mükemmel bir ikili olurlar. Mezarla Randevu'da bu ikilinin peşine bir grup katil takılmasıyla macera başlar. Cat,Bones sayesinde bir yandan yarı vampir olmanın avantajlarını yaşarken bir yandan da Bones'a olan duygularıyla savaşmaktadır. Çünkü ölümsüz ve güçlü vampir gözüne oldukça çekici gelmeye başlamıştır.
Bones ; gerçekten çok çok eğlenceli bir karakter. Olgun ve kendinden emin. Yeri geldiğinde acımasız ve korumacı yeri geldiğinde baştan çıkarıcı ve esprili biri. Bu adama karşı koymak imkansız yani... Ve İngiliz ! Yıldızlı artı puanı kesinlikle hakkediyor. Sarışın olmasına rağmen ! ( Sarışın kitap karakterlerine karşı genellikle fobim olur. Ama Bones... Ah Bones.)


Cat ; sayılı sevdiğim kadın karakterlerden biri. Hareketleriyle, konuşmalarıyla bana yapmacık değil daha çok ilgi çekici gelen bir karakter. Ne istediğinden emin ama Bones'a karşı koymakta oldukça zorlanan biri. (Kedicik n'apsın,adamın doğasında var çekicilik) Yine de her şeyin farkında ve ona göre hareket ediyor. Çoook güzel biri olduğunu söylememe gerek var mı ? Kızıl saçlı olması bile ona kocaman bir artı puan verdiriyor. Yani diyeceğim o ki ; Bu sıcak havalarda ayaklarınızı uzatıp,soğuk içeceğinizle beraber mükemmel bir seri okuyabilirsiniz. İlk iki kitabın değerini özellikle iyi bilin. Kitaplığımdan sürekli elime alıp,okuduğum iki kitaptır. Ayrıca serinin kitap isimlerine takıntılığım var... Yazar her kitap isminde mutlaka bir "mezar" kelimesi geçiriyor ki hakkını veriyor. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu mükemmel çiftle maceraya doyamazsınız. Anılarım debreşti. Sanırım 3.kitaptan itibaren seriyi bir daha okuyabilirim... Bolca zamanım var ve Bones okumayalı uzun zaman oldu.
Okumazsanızda sorun değil canım. :D Kedicik'le birbirimizi tırmalayarak,hırlaşarak ve kovalayarak Bones'u paylaşabiliriz.

DingDingDing ! Alıntı Zamanı -->


Sevgiler,öpücükler ; Jane


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder