Pages

31 Mayıs 2013 Cuma

Harry Potter ve... Bir Dakika,Ne ?!



   Bundan 3 yıl önce "Harry Potter hakkında ne düşünüyorsun ?" diye sorsalar yüzümü ekşitir ve "Harry Potter mı ? Tarzım değil.Ve hayranları yüzünden de ısınamayacağım galiba..." derdim.Çünkü ben bir Twihard'ım. Ve biliyorsunuz ki Twihard'lar ile Potterhead'ler savaş içinde resmen.Bu karşılaştırmadan uzak durmak istesemde bazı Potterhead'lar ( hepsi demiyorum,bazı aşırı hayranlar ) yüzünden seriden uzak durdum.Bunun nedeni ise Twilight serisine püskürmeleri.Saygı denen bir şey yok.Ve bende buna karşılık HP serisinden her zaman uzak durmuştum.Taa ki geçen haftaya kadar...

Bardaklar bana ait.Değil fakat aynıları daha önce vardı.

Aslında bir bakıma bende Harry Potter ile büyüdüm.Tek farkım Hogwarts mektubunu beklememekti. İlk filmi,kuzenimin ısrarıyla izlemiştim.Oldukça etkilenmiştim.Daha sonra 3.filmi okulla beraber gittiğim sinemada izlemiştim. Ve odamda HP saati,takvimi ve bardakları vardı.Onlar ne ara odama girdi bilmiyorum ama onları çok net hatırlıyorum.Ve her sene gişe rekorlarıyla nasıl konuşulduğunu hatırlıyorum.


İlk 4 filmi sayamadığım kadar,hemen hemen her sene tekrar tekrar izledim.Geçen sene 7.filme kadar geldim ve final filmini izlemedim.Sanırım son filmi izlemeye hazır değildim.Ama geçen hafta birden HP sevgim debreşti.Çünkü Emma Watson'ın ' The Perks of Being a Wallflower ' filmini izledikten sonra ona karşı sempati duydum.Eh Rupert Grint'i de sevdiğimden dolayı seriye devam etmeye karar verdim ama her şeyi net hatırlamıyordum.O yüzden en baştan tekrar izlemeye karar verdim.Ki böylece her şeyi daha net anladım ve keyif aldım.Kitaplarını okumadığım için bazı şeylere ayak uydurmak zor oldu ama daha öncede izlediğim için bu sefer her şey mantıklı geldi.


Ve sıra final filme geldi... Ölüm Yadigarları Part 1 ve 2'yi arka arkaya izledim.O yüzden günüm resmen HP ve arkadaşlarıyla,mücadeleleriyle geçti diyebilirim.Çok çok etkilendim.Yazarın hayal dünyasını zaten seviyordum ama son filmi izledikten sonra hem hayran kaldım hem daha da çok sevdim.Ve yazın yapılacak planlar arasına HP kitaplarını okumakta eklendi.

Hermione & Ron

En merak ettiğim şeyde süper 3'lünün çocuklarıydı ve sonunda izledim. Hermione & Ron çifti her zaman favorimdi.Zaten seride Team Ron'cuyum.Bu yüzden izlerken büyük keyif aldım.Zaten Ron'u izlemek çok zevkli ve eğlenceliydi.
Ve sanırım seride en favori filmim Ölüm Yadigarları Part 1-2. Azkaban Tutsağı ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı da milyon defa izleyebilirim.Kısacası geçte olsa seriyi tamamladım ve halimden memnunum.Hatta serinin bittiğine bu kadar üzüleceğimi sanmıyordum.Fakat beni o kadar çok etkilemiş ki...gerçekten hem bittiğine inanamadım hemde içimde bir boşluk oluştu.Neyse ki daha sırada kitaplar var !

Cin Dobby

Ayrıca serinin devamında bir çok sevilen karakter ölüyor.Sanırım isimleri söylesemde bir süre sonra unutacaksınız.Çünkü kadro oldukça kalabalık.Ölenler arasında başta Cedric olmak üzere en çok Sirius Black'e ve Dobby'e üzüldüm. Özellikle Dobby'nin ölümünü 2 kere izlememe rağmen mahvetti beni.Nedense sevimli cini çok sevmiştim. :|



Pekala son olarak...Harry Potter dünyasını gerçekten çok sevdim.İmrendiğim bir çok yer oldu.Bunları saymakla bitmez.Dostluk,aşk,aile bağları,özel yetenekleri ( uçmaları,görünmezlik sihirleri ve biçim değiştirme büyüleri ) hepsi her insanın isteyebileceği şeyler elbette.Ve sanırım Hogwarts mektubu bana da gelse fena olmazdı... :D

Twilight'ın Edward'ı Robert Pattinson,Harry Potter'ın 4.filmi Ateş Kadeh'inde Cedric rolünde yer almıştır.

Bunları neden mi yazdım ? Şu iki serinin karşılaştırılmasından bıktığım için.Ve evet hala bazı sayfalarda bu tartışmalar mevcut.Sanırım her zaman böyle devam edecek.Benim buna katkım ise ön yargılarınızdan kurtulun ve hangi seriye karşı nefret duyuyorsanız,yeniden düşünün ve izleyin.Her zaman her şeye bir şans vermek gerek.Ve ben bunu Harry Potter'da yaptığım için mutluyum.Hayatımda izlediğim mükemmel filmler arasına bir kaç tane daha eklenmiş oldu.Fantastik severler için gerçekten mükemmel bir seri.

Not : Harry Potter'la ilgili bir yazı yazdığıma hala inanamıyorum.Tuhaf ve rahatlatıcı.Son filmden sonra yazmasaydım...eksik hissederdim kendimi.

Not 2 : Kesinlikle Harry,Hermione ve Ron'un arkadaşlıklarını izlemelisiniz.Bazen çok anlamlı bazen çok komik ve bazende çok duygusal bir dostlukları oldu.

Sevgiler,öpücükler ; Jane


2 yorum:

  1. Vay canına...Bir Twihard'dan bunları duymak etkileyici gerçekten.Öncellikle tebrik ederim sizi.Karşılaştığım diğer hayranlar gibi değilsiniz.Ve emin olun bende diğer Potterhead'lar gibi değilim.Twilight serisinide izledim,okudum ve size aynen katılıyorum.Umarım bu karşılaştırmalar son bulur.Yazı için teşekkürler.Çok hoş bir blog. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de Harry Potter ile büyüdüm :) ve sıkı bir Ron'cuyum ama ben de Alacakaranlığı okudum, izledim. Hayır, anlamadığım şey şu benim de biri büyü ile ilgili diğeri vampirler ile ilgili bunu nasıl karşılaştırabiliyorlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil