Pages

10 Haziran 2013 Pazartesi

Film Yorumu : Talaash - 2012

     
Üniversite sınavına sayılı günler kala ben yine yerimde duramadım ve Nora Roberts kitaplarından sonra bir boşluğa düştüğüm için film izlemeye karar verdim. Ne izlesem,hangi yapımı izlesem diye düşünürken yine kendimi Aamir Khan filmlerinde buldum.Ama bu sefer 2012 yapımı olduğu için daha çok merak ettim.Konusuna göz attım.Polisiye tarzında gibi. Vay be,değişik olacak.Aamir Bey'i birde polis ve sert olarak izleyelim dedim.Yorumlara göz attım.Yine çok iddialı yorumlar vardı. "Aamir Khan filmlerini izlemeden önce izlediğim filmleri,film diye saymam ben." gibisinden... Hadi bakalım başlayalım dedim.
   2 saat 10 dakikalık filmi izlemeye koyuldum.Evet,film son 20 dakikaya kadar kesinlikle bir polisiye-dram filmi.Polis Suri,mutlu bir evliliği vardır fakat oğlu Karan'ın ölümünden sonra işler değişir.Eşiyle birbirlerinden uzaklaşırlar ve kendini daha çok mesleğine adar.Ama her gece oğlunun ölümünden kendini suçlar.Ve farklı farklı senaryoları kafasından geçirir.Ama olan olmuştur.Oğlu boğularak ölmüştür.


   Film çok güzel bir müzik eşliğinde ve görüntülerle başlıyor.Hindistan'ın genel görümünü ve insanlarının yaşamını.Sonra aniden bir kaza oluyor.Ama öyle bir kaza ki sanki arabayı kullanan kişi intihar etmek istiyormuş gibi arabasını denize uçuruyor.Ve işte o sırada olay yerine polisimiz,Suri geliyor. Tanıklarla görüşüyor,olayları inceliyor ama hiçbir kanıt ve sonuç yok. 
    Sonra olay tabii bir yerden patlak veriyor.Ama asıl olay şöyle başlıyor ; Suri,karısıyla eve dönerken yeni komşularından biri bunların önünü kesiyor ve oğlun seninle konuşmak istiyor,diyor.Şaşırtıcı değil mi ? Oğlu ölmüş,nasıl konuşmak istesin...Eşi ve Suri çok sinirlenip eve gidiyorlar ve orda tartışıyorlar.Suri hızını alamayıp,evden çıkıyor.Arabada ağlarken hayat kadınlarından biri bunun yanına geliyor. ( Hayat Kadını rolünü ise 3 İdiots filminden Pia'yı canlandıran,eski bir rol arkadaşı canlandırıyor.Onu görünce baya şaşırdım ve sevindim.Çünkü süper ikililer.) Ve bu kadın sayesinde Suri,kazayla ilgili bilgiler topluyor ve kadınla baya yakın oluyorlar.Ama iş meseleleri dışında bir şey yaptıkları yok,rahat olun.Yoksa bende sinir krizi geçirirdim...

3 İdiots filmiden ve Aamir Khan'la bu filmde de rol alan Kareena Kapoor 

  Ve asıl bomba filmin sonlarında patlıyor.Öyle bir şey oluyor ki...Ben izlerken ağzım açık, "Olamaz !" dedim.Hani gerçekten şaşırtıcıydı.Sonuda biraz farklı bitti sanki devam edicekmiş gibi ama beni şoka uğratması,filmden etkilenmemi sağladı.Ve sonra acaba gerçek hayatta da böyle şeyler oluyor mu diye düşünmeye başladım.Çünkü ben her şeye inanırım.Bu yüzden filmde de bir ara öyle sorguladım ama etkileyiciydi.
  Aamir Khan zaten yine mükemmel oyunculuk çıkarmış.Onu bıyıklı ve habire çatık kaşlı görmek tuhaftı. :D Böylece günümü bu filmle aydınlatmış oldum. Hint filmi diye çekinmeyin ya da ön yargılı düşünmeyin derim.Çünkü konusu ve filmin genel bakış açısı bana Amerikan yapımlarını anımsattı.Ki tüm efektler,sahneler,filmdeki her şey çok iyiydi.
   Filmi rahat rahat izleyebileceğiniz link : Talaash
İzleyenlere ya da izlemek isteyenlere şimdiden iyi seyirler diliyorum.

Sevgiler,öpücükler ; Jane

2 yorum:

  1. "çünkü ben her şeye inanırım" cümlesinde bayağı güldüm :) bu arada shashi'yi kim öldürdü sizce? o kısmı anlayamadım açıkçası filmde.

    YanıtlaSil
  2. ben cok karmasık buldum sonunu anlamadım kız gercekte varmı yokmu anlamadım

    YanıtlaSil