Pages

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Kitap Önerisi : Ölümcül Oyuncaklar 1 - Kemikler Şehri | Cassandra Clare


Yaratıklarla dolu maceraya hazır olun. Bu kitap aklınızı başınızdan alacak. Baş karakterlerimizden Clary Fray, New York’ta annesi ve en yakın arkadaşı Simon ile sakin bir hayat yaşıyordu. Ta ki tuhaf dövmeli üç genç ortaya çıkana kadar. Gölge avcılarıyla tanışmaya hazır olun.  Bunlar dünyayı şeytanlardan kurtarmaya yemin etmiş gizli bir kabile !
Cassandra Clare’in kitaplarına başladığınız zaman kadının hayal dünyasına öyle bir giriş yapıyorsunuz ki…Mola vermek için kitabı kapattığınızda sanki bir dünyadan kovulmuş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Sonra dayanamayıp yine devam ettiğinizde o sayfaları nasıl çevirdiğinizi,olayları nasıl heyecanla okuyup kitabın nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Ve işte asıl darbeyi o zaman yiyorsunuz. Kitap bitmiş oluyor ve sanki sonsuzluğun içinde süzülüyorsunuz.
Ciddiyim, abartmıyorum. Bence kadının sihirli bir hayal gücü var. Zaten kitaptan normal şeylerde beklemeyin. Seride Gölge Avcılarıyla tanışıyorsunuz. Yanında ekstra olarak vampirler, kurt adamlar, periler (masallardaki gibi tatlı, sevimli peri değil bunlar) ile karşılaşıyorsunuz. Karakterlerin yaşlarından dolayı ilkten ön yargılı davranabilirsiniz ama onlar yaşlarından oldukça olgun davranıyorlar. Çünkü yaşamları, bizimkilerden çok değişik. Mühürler, dövüşler, aşklar, doğa üstü olaylar, ihanetler, şaşırtıcı aile bilgileri…Bunu söylemeden geçemeyeceğim eğer ilk defa Cassandra Clare kitabı okuyorsanız ilk işkencenize hazır olun. Kitapta öyle olaylar oluyor ki bir süre sonra ‘Yok artık bu da olamaz! Aman Tanrım şimdi ne olacak’ diyorsunuz. Ama merak etmeyin yazar şaşırtmayı çok seviyor.
Clary,baş karakterimiz çok saf ve bazen zeki biri. Bu kitaptaki her karakteri seviyorum. Ama Jace Wayland ( soyadı daha sonradan birden fazla değişime uğrayacak) ‘ı okuduğunuz zaman kitaba daha çok kaptıracaksınız kendinizi. Bu kitaptaki olaylar günümüzdeki  New York yerinde geçiyor. Yazar hayal gücüyle New York’u daha esrarengiz bir yer haline getirmiş. Bazen ‘gerçekten öyle bir yer var mı ‘ diye düşünmeden edemedim doğrusu.
Kitabı tam 1 sene önce okuduğum için her şeyi tam hatırlamam imkansız.Ama unutmakta imkansız.Kısacası bu sıcaklarda zaman geçirmek, gerçek, sıkıcı, boğucu dünyanızdan kopup macera, aksiyon, aşk ,mühürlerle dolu bir dünyada yer almak istiyorsanız Kemikler Şehri’ni elinize alıp, okumaya başlayın derim. Daha ilk sayfalarında kitap sizi içine çekiyor. Bu fırtınaya kapılmak hem çok eğlenceli hem çok etkileyici.
“Bütün olan bitenlerden sonra, sen hala şu Porsuk Suratlı’yı mı düşünüyorsun ?”
“Ona öyle deme. Porsuğa filan benzemiyor.”
“Haklı olabilirsin,” dedi Jace. “Ben de daha önce çekici bir-iki porsuk görmüştüm. O daha çok sıçana benziyor.”
-Bu inceleme yazısı daha önce http://onokumalar.com/olumcul-oyuncaklar-kemikler-sehri-inceleme 'de yayınlandı.
Koca bir not : Bu yazıyı yaklaşık 1 sene önce yazmıştım.Ve bir kaç ekleme yapma gereği duydum çünkü o zamandan bu yana baya gelişmeler oldu.Öncelikle yazdığım her şeye hala aynen katılıyorum.Okurken kendi yazımdan etkilendim resmen. :D Her neyse. Serinin ilk kitabın filmi çekildi ve tamamlandı.Bir kaç fragmanıda yayınlandı.

 [ THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES - Official Trailer ve The Mortal Instruments: City of Bones Official Trailer #2 (2013) - Lily Collins Movie HD buralardan izleyebilirsiniz. ]

             
    "Oo süper.Filmi çıkıyorsa kitabı okumaya gerek yok" sakın ha demeyin.En sinir olduğum bir konudur.Bence her zaman kitaplara öncelik verilmeli.Çünkü yapımcılar para kazanmak için kitabı alıp evirip çevirip bambaşka şeyler sunabiliyorlar bize.Ve şuana kadar okuduğum kitapların filmleri hemen hemen böyle oldu.O yüzden size şiddetle ilk kitabı okumanızı öneririm.Çünkü gerçekten okunmaya değer bir seri.Cassandra'yı neden çok sevdiğimi sanıyorsunuz ? :D Kadının hayal dünyası,hayal gücü beni çok etkiliyor.Ve aşırı kıskandığımda doğrudur.Ölümcül Oyuncaklar favori serilerimden biridir.Fantastik edebiyatı ile iç içeyseniz zaten seriye aşık olacaksınız.Ama yok ilk defa okuyacağım derseniz çok güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.

Kemikler Şehri filminin fragmanından bir sahne.

       Son olarak seriden minik bilgiler veriyim.Yurtdışında ve ülkemizde toplam 5 kitabı mevcuttur.6. ve final kitabı Mart 2014'te yayınlanacak.O yüzden seriye başladığınızda yavaş yavaş okuyun ve benim gibi beklerken sürünmeyin derim. Kitap isimleri sırasıyla ; Kemikler Şehri,Küller Şehri,Camlar Şehri,Düşmüş Melekler Şehri,Kayıp Ruhlar Şehri.
   Birde bunun yan serisi var.Ona diyecek söz yok zaten.O seriye tapabilirim. İlerleyen zamanlarda inceleme yazısını yayınlayacağım.Detayları ordan görebilirsiniz.Evet,bilgiler şimdilik bu kadar.Umarım seriye başlarsınız.

Sevgiler,öpücükler ; Jane

2 yorum:

  1. mayısta yayınlanmıycakmıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sonradan mayısa ertelendi maalesef :( bu yazıyı hazırlarken martta deniliyordu

      Sil