Pages

28 Mayıs 2013 Salı

Düşmüş Melekler 1 - Fısıltı / Becca FITZPATRICK

    

 Beyzbol şapkalı, serseri gibi görünse de süperötesi bir koruyucu melek Patch'le tanışmaya hazır mısınız ? Sanırım aşık olduğum kitap karakterlerin listesini yapma vakti geldi.Çünkü her geçen gün isimler artıyor.Tabii Patch çok önceden listeye eklenenlerden.Ve onun yeri her zaman ayrı.Yazarın anlatımıyla seri çerezlik tadı verse de işin içinde Patch olunca kitaba gömülüyorum.Uçuşa hazır olun !

Hemen konusundan bahsedip doya doya yorum yapmak istiyorum.Ki ilk kitap,serinin diğer kitapları yanında bir hiç ! Diğerleri için parmaklarım hazır.İlk önce seri tanıtımı !


Klasik bir konusu var.Hatta ilk bölümlerde Alacakaranlık'ı hatırlattı bana ama sonra yazar özüne döndü.Baş karakterimiz 16 yaşında Nora Grey, kendi halinde bir kızdır.Erkeklerle iç içe olan en yakın arkadaşı Vee gibi  aşk takıntısı yoktur.Fakat sınıfına yeni gelen siyah gözlü, dikkat çekici saçları olan Patch her şeyi değiştirir.Nora'nın normal,sıkıcı hayatı sonunda değişir ve kendini 'meleklerle' iç içe bulur.Ne melekler ama ! Kovulmuş bir meleğe aşık olmak...İşte bu olayları daha çok karıştırıyordu.


Bundan 2.5 sene önce okuma tarzımı biraz değiştirmek istemiştim ve meleklere sarmıştım.Fısıltı'yı okumadan önce yine meleklerle ilgili bir kitap okudum ki... Kitaptan soğmak nedir o an anladım. ( İsim vermek istemiyorum.Okuyucularına sonsuz saygı. ) Sonra yine şansımı deneyip Fısıltı'yı okudum.Kuş gibi hafifledim.Konusu,herkes tarafından yazılabilecek bir türde ama Patch karakterini yazmak...Yetenek ister bence. Ya da benim sevdiğim kriterlerdeki karakterlere uyduğu için Patch'i çok seviyorumdur.Kendileri fiziksel görünümden çok ruh bakımından da "ruh ikizim olabilir" diyebileceğiniz bir tip. Serseri,koruyucu ve çekici yanları var.Konuşmalarıyla,hareketleriyle,mimikleriyle insanı hipnoz edebilir.Okurken hayal etmek hele... Evet,her neyse. :D  Patch'i anlat anlat bitmez. 
Nora karakterinde ise bazen kendimi buluyorum.Kıskançlık halleri falan... Turnayı tam gözünden vurdu.Ama biraz saf gibi.Bazı kitaplarda kız/kadın karakterler panter gibi oluyor.Güçlü karakterleri seviyorum ama ne yazık ki bu Nora'da yok.Sanırım ilerleyen kitaplarda daha iyi hale geliyor.Onun dışında Team Nora olunacak konumda değil pek. :D Vee'ye gelirsek... ( İsmi ne kadar değişik değil mi ? Çoğu zaman 've' olarak okuyorum, her şey karışıyor. ) Nora'dan çok sevdiğim gerçek.Çok  neşeli,sempatik ve şıpsevdi bir karakter.Kitapta en yakın arkadaş konumunda ama baş karakter olmalıydı diyorum ben.Biraz da uçuk biri.

Onun dışında,eğer yeni bir seriye başlamak istiyorsanız bu seriye kesin başlayın derim ! Her zaman ilk kitaplar riskli olur.Ama diğer kitaplar,seriyi neden okuduğumu açıklıyor.Ve seri 4 kitaptan oluşuyor.Hepsi ülkemizde mevcut. ( Fısıltı / Çığlık / Sessizlik / Final ) Kitap adlarını da çok seviyorum.Kitaplarla hem çok uyumlular hem çok anlamlılar ama 4.kitabın 'Final' olarak adlandırılması basite kaçmış gibi.Ve henüz okumadım.Çünkü Patch'den ayrılmaya hazır olduğumu düşünmüyorum. :P

Ve bomba alıntıya hazır olun.Kitaptaki favori alıntılarımdan biri ;



Koç yan tarafımı işaret etti. "Pekala, Patch. Diyelim bir partidesin.Oda, değişik biçim ve ölçülerde kızlarla dolu... Profiline uyan -çekici,zeki ve kırılgan- bir kız buluyorsun.İlgilendiğini nasıl belli edersin ? "
"Onu tek başına bir köşeye çekerim.Konuşurum."
"İyi.Şimdi sıra büyük soruya geldi.İlgilenip ilgilenmediğini ve harekete geçmeni isteyip istemediğini nasıl anlarsın ?"
"Onu incelerim." dedi Patch. "Ne düşündüğünü ve hissettiğini çözerim.Vücudunu bana doğru çeviriyor mu ? Gözlerime bakıp, sonra bakışlarını kaçırıyor mu ? Dudağını ısırıyor mu, saçıyla oynuyor mu ? Nora'nın şu anda yaptığı gibi mesela."
Sınıftan bir kahkaha yükseldi.Ellerimi kucağıma indirdim.
"İlgileniyor." dedi Patch bir kez daha bacağıma vurarak.Ve ben yapılmaması gereken bir şeyi yapıp,kızardım.

Not : Seriyi okumazsınız da sorun değil. Patch için rakiplerim azalmış olur. :D 

Sevgiler,öpücükler ; Jane 

3 yorum:

  1. müthiş bir kızsın:D patch ile ilgili yazdıkların inanılmaz.resmen aynı şeyleri düşünüyoruz ve biliyor musun ne deli nede piskopatsın...tatlı,şirin,muhteşem,inanılmaz,değerli ve hissedebilen bir kızsın.kristen stewart'ın "benden ben olduğum için nefret et.umrumda değil.en azından başkası gibi olmaya çalışmıyorum."yorumunu yazdığın için minnettarım resmen hayata bakış açım değişti.teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları duymak nasıl iyi geldi bana. Tüm yorgunluğum bile gitti :D Sen de inanılmaz ve harikasın.

      Sil
  2. OH MY GOD! Tek diyeceğim bu

    YanıtlaSil