Pages

1 Kasım 2013 Cuma

Kitap Yorumu : Tanrıça - Aimee Carter


   Bu aralar Mitoloji'ye o kadar çok takıntı oldum ki o tür kitaplara gömüldüm resmen. Özellikle de Hades'i çok sevdiğim için onun hikayelerini okumaya bayılıyorum. PC Cast'ın Bahar Tanrıça'sındaki Hades'ten sonra Aimee Carter'ın Tanrıça kitabındaki Hades -Henry- iyi geldi bana baya. 
Hades ve Persephone'nin değişik kurgularını oluşturan kitapları okumayı sevdiğim için bu seriye de el attım. Ki cidden çok farklı, etkileyici ve biraz da sinir bozucu bir kurgusu var. 
Bu seride mitolojiyi hem sevmek hemde daha iyi anlamak mümkün. Yazarın anlatımı sade, sürükleyici ve rahat bir tarzı vardı. O yüzden hiç sıkılmadan hem hayal kurup hemde bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Yarattığı ana karakter Kate, 18 yaşındadır ve ölmek üzere olan annesiyle, onun eskiden yaşadığı yere Eden'a gelir. Annesi ölmeden önce burada biraz vakit geçirmek ister. Kate'de bu isteğini geri çeviremez ve yepyeni bir hayata başlar. Eden'da, gittiği okulda bir dost -James- ve baş belası bir arkadaş -Ava- edinir.  Ava, Kate'e bir uyarı vermek için onu gecenin bir yarısı nehir kenarına getirir. Ve yaptığı bir hata yüzünden boğularak, ölür. Kate ise bu olanlara inanamaz ve istemsizce onu hayata geri getirmeye çalışır. Tam o sırada esrarengiz bir şekilde siyah, bir insan şekli belirlenir. Henry. Kate'e bir teklifte bulunur. Hem Ava'yı yeniden hayata döndürür hemde annesini bir süre daha yaşatacağını söyler fakat kendisinin de kış boyunca, Eden Köşk'ünde kalmasını ister. Kate ne yapacağını bilemez ama bu teklifi kabul eder. 

"... ancak bazen hoşça kal demenin, elimizden gelen tek şey olduğu anlar vardır." -James

Henry, Ölüler Diyarı'nın Tanrısıdır. Yani kendileri meşhur Hadesdir. Tanrı konumunu koruması için bir eşe ihtiyacı vardır. Efsanelerde anlatılan Persephone, bir ölümlüye aşık olarak Hades'i terketmiştir. Konseydekiler ise Hades'in şimdiki konumunu koruması için bir eş seçmesini ister. Fakat bu eş adayı, yedi sınavdan geçmek zorundadır. Herhangi bir hata yaptığında Hades'te sonsuzluğa uğurlanacaktır. Geçmişteki on bir kız sınavı geçememiştir , tek ve son aday olan Kate ise çok zorlu bir sınavdan geçmeye hazırlanır. 

Kitabı okumadan önce az biraz spoiler yemiştim. O yüzden kitabın sonundaki bazı şaşırtıcı olaylarda şoklara uğramadım ama içlerindeki düşmanın kim olduğunu öğrenince ağzım açık kaldı. Ki zaten kitabın sonunda asıl bombalar patlıyor ve çok şaşırtıcı şeyler ortaya çıkıyor. Buna hazır olun !


"Beni sevmiş de olabilir, ancak bu asla onun kendi seçimi değildi. Gitmesine izin vermek... Bu ona son hediyemdi." -Hades / Henry

 Kitabın geneli çok iyiydi. Yazarın yayınladığı ilk kitabı olmasına rağmen kurgusunu, sürükleyici olmasını çok sevdim. Ve bol bol güldüm diyebilirim. :D Özellikle Ava'nın hareketlerine ve Kate'in yardımcılarına. Çok eğlenceli sahneler vardı. Ve elbette çok 'anlamlı' sahnelerde vardı. Kitabın geneli  aynı zamanda durgundu. Hani şöyle heyecanlı, merak uyandırıcı pek bir şey yoktu. Bu biraz beni sıktı ama kitabın sonundaki sahneyle beraber bu açığı kapattım. Son sahneler cidden enfesti. Yazar, kitabın sonunu çok güzel bir şekilde toparlamış ve baya hayal gücünü eklemiş. Çok değişik bir Mitoloji konulu kitaptı. O yüzden etkilendim baya. :D 

Gülümsedi. "Belki de bazı şeyler gerçekten imkansızdır." -Hades / Henry

Karakterlere gelirsek... Bu kitapta James karakterine bayıldım. Her ne kadar pek görünmese de en çok o beni etkiledi. Hades yani Henry ise bana feci soğuk görünümlü bir karakter geldi. Korumacı ve soğuk görünümlü karakterlerle arama her zaman mesafe koyarım. Ama Hades'i genel olarak sevdiğim için bu durumu göz ardı ettim. Belki serinin ilerleyen kitaplarında çok daha farklı biri olarak göreceğimdir. Kate ise benim tarzım bir karakter değil ama olayları iyi idare etti yinede. Tek sorunu ; tepki vermesi yerlerde durgun olup, aşırı tepki vermemesi gereken yerlerde çıldırması beni sinir etti. Dengesiz bir karakter mi ne, anlamadım. :D Ama kitabı çok sevdim ya. Kesinlikle devam edeceğim. Zaten seri tamamlanmış, bırakır mıyım hiç ? 
Yunan Mitolojisine merakı olanlar ya da Mitolojiyi anlayamamaktan yakınanlar kesinlikle bu kitabı okusun. Her şey daha net ve daha yerine oturuyor. Açıkçası bu kitap sayesinde Mitoloji sevgim arttı ve daha çok bilgilendim.

Bir sonraki Mitoloji konulu kitabımda görüşmek üzere ! :D

Sevgiler, öpücükeler ; Jane

Not : Coğrafya dersinde gördüğümüz şu karışık Ekinoks konusunu bu kitap sayesinde daha iyi anladım yahu. :D Bu kitap benim için mucize gibi bir şey oldu. Çünkü hem Ekinoks konusunda hemde felsefe dersim de baya yardımcı oldu. Şimdi bu kitap sevilmez mi ??? 

1 yorum:

  1. kitaba bayıldım muhteşem bir seri :D kate ve hanry nin aşkı çok etkileyici ve hiç sıkılmadan okudum muhteşem bşeydi :D hiç bitsinn istemedim 3 kitabı 5 günde bitirrdim <33 başka serileri de olsa çok güzel olur <3

    YanıtlaSil