Pages

7 Ocak 2019 Pazartesi

Kitap Önerisi: Doğu Ekspresinde Cinayet - Agatha Christie

Merhabalar

Bu aralar kitapları çatır çatır okuyorum inşallah nazar değmez. *-* 
Dün akşam gözümden uyku akarken Agatha Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet romanını okudum ve bitirdim. Bugüne kalsaydı meraktan çatlardım. Polisiye kitapların da böyle bir özelliği var işte. Olay çözülene kadar süründürüyor insanı. Olsun. Pişman değilim!
Bu benim ikinci Agatha Christie romanımdı. Yazarı nedense çok seviyorum. Hatta tapıyorum! Tüm yazdıklarını henüz okumasam da ona karşı ayrı bir sempatim var. Çünkü bu yazarla tanışmama vesile olan kişi annemdir.:) Benim yaşlarımda deli gibi okurmuş. "Keşke kitaplarını sana saklasaydım," diye de hayıflanır. Eski basımları için nelerimi vermezdim be!

Şimdi gelelim bu romanına. Aslında çok tesadüf eseri aldım. Filmini izlemeden önce okumak istedim. Keşke biraz araştırma yapmış olsaydım. Bu aslında bir serinin 10.kitabıymış. Agatha'nın Hercule Poirot karakterinin maceralarını anlattığı bir seri var. İlk kitap Ölüm Sessiz Geldi'ymiş. Ben tabii bilmeden ortadan atladım seriye. Kitaplar birbiriyle bağlantılı mı bilmiyorum ama bundan sonra kronolojik sıraya göre okuyacağım seriyi.

Doğu Ekspresinde Cinayet, şaşırtıcı bir kitaptı. Üstelik ilk sahneleri İstanbul'da geçiyor. :)
Hercule Poirot, Belçikalı bir dedektiftir ve mesleğine ara vermiştir. Suriye'den İstanbul'a, İstanbul'dan da Londra'ya trenle seyahat etmektedir. İstanbul'a geldiği zaman eski dostu Mr.Bouc ile karşılaşır ve onun ısrarıyla Doğu Ekspresinde yolculuk yapmaya başlar. 
Tren yola çıktıktan bir gün sonra gece yarısı yoğun kar yağışı nedeniyle durmak zorunda kalır. Bu sırada yolculardan birinin öldüğü haberi gelir.
Hercule'in bir dedektif olduğunu bilen Mr. Bouc, olayı çözmesi için ondan yardım ister. Ve böylece 12 yolcuyla tek tek görüşülür, ipuçları toplanır ve cinayete kurban giden Mr. Ratchett'in katili/katilleri bulunur.

Amaaa sizi şu kadarını söyleyeyim çok şaşıracaksınız. Bir polisiye kitabı için söylenecek en klişe yorum ama cidden aklıma gelmezdi böyle bir kurgu. Agatha Christie'ye bir kez daha hayran oldum ve umarım 2019'da bol bol okuma fırsatım olur.
En favori Agatha Christie romanınız hangisi?

Not: Kitap sonrası hemen filmi de izledim. Johnny Deep var ve bazı sahneler İstanbul'da geçiyor diye seviniyordum fakat filmi beğenmedim. :( Kitap çok daha güzel. 

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder