Pages

26 Ocak 2015 Pazartesi

Kitap Alışverişi, İndirimler ve Kitap Kurtları


Merhabalar !

Aslında bu yazıyı yazmak hiç mi hiç aklımda yoktu. Sonra bir baktım, kitaplarda müthiş indirimler var ve çoğu kişi bundan haberdar değil. Ben de oradan buradan duyuyorum. Özellikle Instagram'daki ortam sayesinde indirimlerden baya yararlandım. :D Kitap kurtları, gözlerinizi dört açın ve listenize yenilerini eklemeye hazır olun!

Bu aralar Ask.fm'den sıkça belirttiğim gibi okuoku.com'da inanılmaz indirimler olabiliyor. Bunlar bazen günlük bazen haftalık bazen de uzun süreli indirimler oluyor. Şuan takip edebildiğim en iyi indirimi Yabancı Yayınları ve Martı Yayınları'ndan. Zaten listeme de hemen ekledim. :D Yabancı Yayınları, Ocak ayı öncesinde çıkardığı kitapları 9.90TL'ye satışa çıkarmış. Bu indirimden size önerebileceğim kitaplar; Tatlı Bela ve Ayaklı Bela, Tatlı Sır, Belalı Düğün, Ters Yüz, İki Hayat Arasında ve Aşka Var Mısın. Bunlar benim listemde. Henüz çoğunu okumadım ama en en en kısa zamanda okuyacağım.
Martı Yayınlarından ise 7.90TL'ye kitapları satışa çıkarmış. Gözüme çarpanlar; Gölge ve Kemik serisi ve Kurtlara Söyle Eve Döndüm benim listemde olanlar.

İnternetten hep okuoku.com'dan alışveriş yaptığım için onlardaki indirimi biliyorum. :D Avantajlı ve Dezavantajlı yönleri var elbette ama kötünün iyisi diyelim. O siteye göz atmanızı öneririm. Özellikle yüklü bir kitap alışverişi yapacaksınız gerçekten uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

D&R da internet sitesinde güzel indirimler yapıyor. Mesela Duman ve Kemiğin Kızı, Umutsuz, İlk Son Öpücük, Golem ve Cin, Yandaş gibi bilinen kitaplar 9.90TL değerinde şuan satışta. Hatta Duman ve Kemiğin Kızı'nı o fiyata alabilmek için D&R'dan ilk defa internet üzerinden alışveriş yapacaktım ama bir şeyler oldu, yapamadım. Ve bugün çok daha başka bir indirimle karşılaştım.

Aslında karşılaşmadım. Instagram'daki kitap kurtlarından biri geçen hafta sonu Macro Centre'a gitmiş ve Artemis Yayınları'nın bazı kitaplarının 5 TL olduğu haberini bizlere duyurmuştu. Bana en yakın olan Kanyon'a bugün gitmeye karar verdim. Hatta gitmeyecektim. Tüm gün kitap okumayı düşünüyordum ama sonra hassas popomu kaldırdım ve asosyallikten sıyrılıp, kendimi dışarı attım.
Markete girdim. Kitap bölümünü bulamadım. Kocaman bir yer. En sonunda oradaki çalışanlardan birine sordum ve beni yönlendirdi. Bir gittim... Elim kolum kitap dolmaya başladı. Merak ettiğim ve almak istediğim hatta unuttuğum serilerinin devam kitaplarını 5 TL'ye bulunca elbette saldırdım. :D Duman ve Kemiğin Kızı, 2 tane kalmıştı. Kaptım. En yakın kitap kurdu arkadaşım için de. Dört Numara Benim'i yıllar önce okumuştum. İkinci kitabını görünce aldım. Ve tuhaf bir şey daha yaptım. :D Ateş Serisi'ni henüz okumadım ama alınacaklar listemdeydi. Serinin dördüncü kitabı indirimde diye onu da kaptım. Umarım güzel bir risk almışımdır. Ellerim dolu kasaya gittim. Nedense ilk kasa boş olmasına rağmen arkasındaki kasaya gittim. Oradaki kadına "Kitapların indirim fiyatları marketin kartı ile mi geçerli ?" diye sordum ve kadın "Aaa, tatlım niye kartın yok. Neyse bakalım." dedi ve kitapları kasadan geçirmeye başladı. Sonra bana imalı baktı. "Sen bunun fiyatı ne kadar diye biliyorsun?" diye sordu. Bir an telaşlandım. Kendimi sorguda hissettim resmen. "5 TL yazıyor arkasında." deyip, kitabın arkasını gösterdim. Gülümsedi. "%30 daha indirim varmış." deyip fiyat gösteren makineyi işaret etti. Harbiden gözlerime inanamadım. Kitaplar 3.5 TL olmuş ! O an kalp krizi geçirecektim. "İnanmıyorum! Süper. Gerçekten mi? Vay be." diyerek şoktan şoka girdim. Kadın baya eğlendi benle herhalde. Yanındaki arkadaşı da bize katıldı. Bunlar kitapları kasadan geçirirken konusunu, neden merak ettiğimi falan sordular. Artık nasıl anlattıysam karşımdaki kadın "Baya baya seviyorsun kitapları. Bu kadar ucuz aldığına ben de sevindim. Bayadır kitap okumuyordum. Belki ben de alırım bunlardan." dedi. Ayrı mutlu oldum. :D Sanırım böyle ilginç anları çekiyorum.
Ve sonrasında 32 diş sırıtarak marketten çıktım. 14 TL'ye 4 orijinal kitap almanın mutluluğu ile D&R'a girdim. Gümüş Gölgeler'i aldım. Sonra eve nasıl geldim, hatırlamıyorum. Mutluluktan uçtum sanırım.

Yani diyeceğim o ki, millet, hemen size en yakın Macro Centre'a gidin. Tarzınıza uygun kitapları toplayın. Ya, Artemis gibi sağlam bir yayınevinin orijinal kitaplarını 3.5 TL'ye almak... Cidden kozmik şaka gibi. Hele de öğrenciyseniz... Mucize gibi bir şey oluyor. Şuan kafam rahat, mutluyum, okunacak kitaplar arttı ama olsun. :D Safranbolu'ya geri dönmeden önce depo yapmış oluyorum.

Son olarak... Bu kitapları elbette kafama göre almıyorum. Blogger'ların yorumları, Instagram yorumları ve çevremden gelen öneriler ile kitap listemi oluşturuyorum. Özellikle Duman ve Kemiğin Kızı'nı almamın sebebi Okumak İçin Doğdum blog'unun sahibi Yiğit ve Saklama Kabı'ndan Eren'in yorumları sayesinde merak edip, listeye eklemiştim. Buradan onlara kocaman teşekkürler !

Eğer gözden kaçırdığım indirimler varsa daha, bana da haber verirseniz, musmutlu olurum. :D Artık Ask.fm'den ve Intagram'dan iletişim kurduğum için oralara da gelebilirsiniz. Facebook sayfası da açtım ama öylesine. Oradan da eksik kalmamak için. İsteyenler gelebilir. 

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

2 yorum:

  1. Ah Jane çok kıskandım seni :D Biz daha yeni kitap fuarına gittik , alacaklarını sanmıyorum şu an :D Zavallı ben :D

    YanıtlaSil
  2. Grisha serisini mutlaka okumalısın ilk kitabı Gölge ve Kemik yazmışsın zaten listemde diye :) kesinlikle oku ;)

    YanıtlaSil