Pages

19 Ocak 2015 Pazartesi

Eğlence Zamanı: Blogger Tag'leri !


Merhabalar...

Nabersiniz ? Ben iyiyim. Tatilimin tadını çıkarıyorum. Fırsat buldukça kitap okuyup, film izliyorum. Blog hakkında birçok fikrim var ama bunları hayata geçirmeye üşeniyorum. :D Çok üşengecim bu aralar ama artık değişme zamanı. Uzun zamandır tag'lere bakmıyordum. Ki Instagram ortamında gelen güzel ve eğlenceli tag'leri yapıyorum. Blog'dan gelen tag'leri görmediğim için yapma fırsatım olmamıştı. Ama KurtAdamSevenVampir blog'unun sahibi Sude bugün mimlediği tag'leri haber verince hemen işe koyuldum. Ki çok nadir takip ettiğim blogger'lardan biri olan Kitap Okuyan Solucan'ın sahibi Sıla da baya mimlemiş beni. Ve ben bunları yeni fark ettim! Buradan özürlerimi iletip, hemen tag'lere gömülüyorum. :D 

Tag 1 - Şimdi Mevsimi

Hem Sıla hem Sude mimlemiş. İkisine de çoook teşekkür ederim. 7 sorudan oluşan, eğlenceli ve zevkli bir tag. Yapmak isteyen blogger dostlarım, hemen gömülün ve linklerinizi bana da yollayın. Cevaplarınızı merak ediyorm. :D


1. Kışın okumalık favori bir kitabın var mı?
Kristin Hannah romanları... Nedense kışın okumayı seviyorum, yazarın romanlarını.
2. Kapağı mavi olan bir kitap? 
Alaycı Kuş. İlk o aklıma geldi. :D
 3. Yılbaşı ağacında yıldız olarak kullanabileceğin bir kitap?
Hmmm. Değişik bir soru. Sanırım cevabım Melez Sözleşmeleri 2-Safkan olacak. Kapak tasarımı harika!
4. Kış tatili için mükemmel olan bir kurgusal dünya?
Cehennem Makineleri! Bu seriyi okumayan varsa hemen gömülsün. Sanırım hep kışın okudum. Yine okurum. Her zaman!
  5. Birlikte kış tatiline gideceğin bir kitap karakteri?
*Yandan bir gülüş* Diğer karakterlerden af dileyerek yüksek sesle Adrian Ivashkov diyorum. Haremimin başı o. :D
   6. Bu sene için listende olan bir kitap?
Liste çoook uzun ama aklıma ilk gelen ve bu aralar fena takmış olduğum iki kitap: Cinder ve Scarlet. Almak için can atıyorum!
  7. Favori tatil içeceğin, atıştırmalığın ve filmin ?
White Chocolate Mocha, soslu mısır ve Channing Tatum & Jamie Foxx ikilisinden White House Down. Milyon defa, bıkmadan, usanmadan izlerim. İZLEYİN!

Tag 2 - Smiley

Sude'nin tag'i için tekrardan teşekkürler. Aşağıda gördüğünüz fotoğraftaki yüz ifadelerine göre, kitaplarda verdiğim tepkilerden bahsedeceğim. Bunları yazarken baya eğlendim. :D


1- Çapkın oğlan, "Hayatta beraber olmam" modunda gezinen kızı elde ettiğinde... (Travis-Abby ikilisi aklıma geldi. Tatlı Bela/Ayaklı Bela kitapları.)

4- Kitaplar mutlu ve komik bir sonla bitince... (En son okuduğum kitap Hiçliğin Kıyısında aklıma geldi de... Kahkaha atarak kitabı kapatmıştım. Ah Andrew...)

5- Sevdiğim erkek karakterim gurur verici bir davranışta bulunduğunda... (Adrian Ivashkov ve centilmenlikleri... Kanbağı serisine gömülün.)

7- Uyuz olduğum kadın karakterleri okurken... (Dönüşüm serisinden Faythe'ye gelsin. Sydney Sage'e de bir ara bu ifadeyle bakıyordum.)

8- Adeta melek kıvamında olan kız karakterler... (Lux serisinden Katy. Acayip sempatik, saf ve zararsız.)

9- Öpücük mü o? Tüm sevdiğim erkek karakterlere gelsin. Patch'e kokulu kokulu yolluyorum. Unutulmadın adamım!

10- Çok sevmesem de benimsemesem de okuduğum kitaptan bir karakter ölünce... (No spoiler. O yüzden örnek veremiyorum.)

11- Sevdiğim seriler bitince ve çok ama çok sevdiğim karakterler ölünce. (Cehennem Makineleri serisi... Hala aklıma geldikçe canım acıyor be!)

13- Konusunu tahmin edip, zevkle okuyamadığım kitaplara gelsin...

15- Kitabı okurken beni ters köşeye adeta çivileyen yetenekli ve nadir yazarlara olan tepkim resmen. (Cassandra Clare, Richelle Mead ve Veronica Roth)

Tag 3 - Uyumlu / Uyumsuz


Bundan sonraki tag'ler hep Sıla'dan gelmiş. Geç gördüğüm için şimdi yapıyorum. Kuzum, gerçekten kusura bakma. :D Tag'ler konusunda şapşalım resmen. Tüm vlog'larını izledim ve tag'ler için hazırım. Kocaman da teşekkürler!

7 sorudan oluşan bir tag daha... İlgi çekici ve içimi dökmemi sağlayan sorular oldular resmen. :D

1-)Bir seriden birbirlerine uyumlu-uyumsuz olan kitap kapakları ?
Uyumlu: Melez Sözleşmeleri Serisi | Uyumsuz: Vampir Akademisi serisi. (Cidden fiyasko. Artemis...)
2-)Kapağının kitapla uyumlu-uyumsuz olan kitap kapakları ?
Uyumlu: Cehennem Makineleri serisi. | Uyumsuz: Tekrardan Vampir Akademisi diyorum...
3-)Arka kapak yazısının kitapla uyumlu-uyumsuz olan kitaplar ?
Uyumlu: Açlık Oyunları serisi | Uyumsuz: Aklıma gelmedi. -.-
4-)İsmi kitapla uyumlu-uyumsuz olan kitaplar ?
Uyumlu: Ölümcül Oyuncaklar Serisi | Gece Avcısı serisi
5-)İsimleri birbiriyle uyumlu-uyumsuz olan seriler ?
Uyumlu: Cehennem Makineleri serisi | Uyumsuz: Sarışın Vampir serisi
6-)Hayatınızla uyumlu-uyumsuz kitaplar ? (Hayatınıza benzer ya da hiç benzemeyen kitaplar)
Uyumlu: Lux serisi diyeceğim. Çok saçma gibi olacak ama en benimsediğim karakter Katy. | Uyumsuz: Aynı Yıldızın Altında
7-)Filmi veya dizisi kitapla uyumlu-uyumsuz olan kitaplar ?
Uyumlu: Açlık Oyunları 2- Ateşi Yakalamak | Uyumsuz: The Vampire Diaries - Vampir Günlükleri

Tag 4 - Gecenin Yaratıkları


Ya, bu tag'i yaptım mı hatırlamıyorum. Diğer tag yazılarıma bakmaya üşendim ve yine de yapmaya karar verdim. Hem Sıla'nın ilgi çekici vlog'u için hem de Okumak İçin Doğdum blog'undan Yiğit'in de vlog'unu izleyip, beğendiğim bir tag olduğu için. 10 yaratık ismi var ve bunlar hangi kitapta yer almışlar, bir göz atalım...

1-Vampirler
Bu yaratıkları duymayanlar kaldı mı? Açıkçası ben vampirler sayesinde kitap okumaya başladım. Alacakaranlık / Twilight serisinden bahsediyorum. :D Dönüm noktam resmen. Şuan vampirler, ailemden biri. :P

2-Kurt Adamlar
Vampirlerin baş düşmanı olarak gösterilen kurt adamlar... Hiçbir zaman ilgimi çekmediler. Taa ki Sıla'nın da bahsettiği gibi Teen Wolf'a kadar. :D Hoş, hala kurt adam takıntım yok. Ama Yiğit'e katılarak, Ölümcül Oyuncaklar'daki kurt adamları seçiyorum. 

3- Zombiler
Bu yaratıkları cidden seviyorum. Sanırım The Walking Dead etkisi. Diziyi izlediğimden beri zombilere karşı ayrı bir sevgim var. :D Ama dizisi kadar kitaplarını pek sevmemiştim. Yürüyen Ölüler kitabına yine de göz atın derim.

4- Hayaletler
Bu yaratıklarla pek aram yok. Ama kelimeyi görünce aklıma Gece Avcısı'ndaki hayaletler geldi. Özellikle bir tanesi komik ve eğlenceliydi. Harry Potter'daki hayaletleri de unutmamak lazım. :D

5- Cadılar
Nedense merak ettiğim türlerden biri. Cadılar... Eğer olağanüstü bir varlık olma imkanım olsaydı cadı olmayı seçebilirdim. Değişik bir tür. Ve nedense aklıma ilk Vampir Günlükleri'nden Bonnie geldi. Kitaptaki Bonnie ama. Şu kalp yüzlü ve sempatik olan. :D

6-Periler
Bu yaratıkların göründükleri gibi olmadıklarını Ölümcül Oyuncaklar'da çok açık bir şekilde görmüştüm. Ve bu yaratıkları cidden sevmiyorum!

7-Melekler
Son zamanlarda çok takıntılı olduğum yaratıklar... İlk okuduğum melek temalı kitap cidden fiyaskoydu ama yılmadım ve Patch sayesinde meleklere aşık oldum. Düşmüş Melekler serisinden bahsediyorum. :D Ama elbette Meleğin Düşüşü kitabından sonra kimse melekleri sevmiyorum diyemez. Demeyin yahu.

8-İblisler
Ah... İblisler deyince bilin bakalım aklıma hangi seriler geliyor... Cassandra Clare'in hayal dünyaları... Ölümcül Oyuncaklar'dan bahsetmiştim. O yüzden Cehennem Makineleri serisi diyorum. İblislerden nefret edeceksiniz ama sevimli olanları da olabilir. Bu serileri mutlaka okuyun!

9-Uzaylılar
Ah hadi ama. Uzaylılar diyorlar. Balıklamasına atlayıp, Lux serisi derim. Öküz mü öküz, yakışıklı mı yakışıklı Daemon'in eline kimse su dökemez. Çok özledim be onu. Ah tatlı uzaylı...

10-Süper Kahramanlar
Bu grubun içinde, Süper Kahramanlar biraz sırıtmış sanki. :D En çok düşündüğüm tag bölümü bu oldu. Vereceğim cevap buna uygun olacak mı bilmiyorum ama Güneyli Vampir serisinden Sookie Stackhouse diyorum. Bence gayet yetenekli ve 'normal' olmayan güçlü kadın karakterlerden biri.

Tag 5- Biraz Müzik Biraz Ben


Bu tag'e bayıldım! Sıla'ya bu tag için ayrı teşekkür ediyorum. Bence herkes yapmalı. Geç keşfettim ama yaparken çok eğlendim. Müzik hayatımın büyük bir parçası. Kendimce karaokeler yaparım, yeni müziklere meraklıyımdır falan ama özel bir yeteneğim yoktur. Yine de müzik denilince farklı biri olurum. Elimde olsa her zaman arka planımda müzik olsun isterim. :D

1)Müzik denildiğinde akla gelen ilk kelime?
Hayaller. Müzik dinlerken hayal dünyamla iç içe olurum. En huzurlu saatler.
2)Hiç müzikten bıktığınız oldu mu? Veya dinlemeye ara verdiğiniz?
Şöyle bir düşündüm de kesinlikle hayır. Müzik yaşamam sanırım. Dediğim gibi elimde olsa gündelik hayatımda, arka planda habire müzik çalsın isterim.
3)Hayatınız boyunca hayran olduğunuz bir ses sanatçısı oldu mu? Posterlerini odanız astığınız fan dediğimiz türden yani?
Oo, olmaz mı? Beyonce ve Demi Lovato her zaman favorimdir. Bıkmadan dinlerim. Ed Sheeran ve Olly Murs ise birkaç yıldır severek dinlediğim nadir erkek şarkıcılardan biridir.
4)Kitap okurken müzik dinler misiniz?
Aslında evet. Ama zevk için değil. Zorda kaldığım zamanlar. Gürültüden kaçmak için... Çok da tercih ettiğim bir şey değil. Çünkü müziğe ayak uydurmaktan kitaba odaklanamam. :D
 5)Çok klasik ama sormak istiyorum. Sizin türünüz hangisi?
Pop-Rock ilk tercihim. R&B, yeni nesil pop ve country tarzı da dinlerim.
6)Asla dinlemem dediğiniz bir tarz var mı?
Arabesk ? O tarza karşı ilgim yok ve olmayacak sanırım.
7)Size bir şarkıcı olmak isterseniz kim olmak istersiniz desem?
Beyonce. Her canlı performansını izlerken imreniyorum. İçten içe kıskanıyorum bile. Mükemmel. Günümüzün Diva'sı cidden.
8)İmkanınız olsa ülkemizde müzikle ilgili neyi değiştirmek isterdiniz?
Müzik tarzını komple değiştirmek isterdim. Özellikle şarkı sözlerini... Bazıları cidden komik ve alay edilmelik oluyor ki çoğu zaman capsler karşıma çıkıyor. :D
9)Bu şarkı benim dediğiniz bir şarkı var mı?
Demi Lovato'dan Got Dynamite ve Beyonce'dan Poison. İkisi de benim. :P
10)TV'lerde yayınlanan Talk Show'lar hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle sunucusunun ses sanatçısı olduğu programlardan bahsediyorum.
Bu soruya nasıl cevap versem bilemedim. TV pek izlemediğim için pas diyorum.
11)Kim şarkı söylemesin sorusuna vereceğiniz ilk isim kim olur?
Ülkemizden mi yabancılardan mı? Liste uzun ve kırıcı olabilirim. :D Cevabı kendime mi saklasam acaba. Britney Spears diyorum. Hoş, canlı da söylemiyor. :D Nedense ilk aklıma o geldi.

Ve şimdilik bu kadar. Uzun bir tag yazısı oldu. Eh, bayadır blog'a yazı yazmayınca bu etkinlikte kendimi kaptırdım. Buraya kadar bıkmadan okuduysanız ne mutlu bana. Eğer üşenmezsem buna benzer serbest konulu birkaç yazı daha yazacağım. Tatilin ve blog'un tadını çıkarmak lazım değil mi? :D Gece yazıyorum bu yazıyı. Sabahında, kitap yorumumla görüşmek üzere!

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

2 yorum:

  1. 5 Mim bir arada ha :D Önemli değil,her zaman mimlerim :))

    YanıtlaSil
  2. Cinder ve Scarlet i bende aldım çok ilgi çekici görünüyorlar :)

    YanıtlaSil