Pages

24 Ocak 2014 Cuma

Tatil Aşkına ! : Filmlere Gömülme Zamanı


2014'ün ilk film önerisi yazısından herkese merhaba !  
Şuan hem tatildeyim hemde tatilde değilim gibi bir şeyim. Üniversiteye hazırlananlar için hazirana kadar tatil yok aslında. :D Ama yinede film izlememi engelleyecek bir şey olamaz. Ki cuma en sevdiğim gündür. (Çoğu kişi gibi) Şanslı ben, bu cuma evdeyim. Makyajsız, rahat kıyafetlerle, dağnık topuzumla mutlu mesutum. Arada kitap okuyorum, ders çalışıyorum, izlenmesi gereken dizileri izliyorum ve filmleri izlemek için zaman ayarlıyorum. :D Aşağıda önerdiğim filmleri daha önce izledim ama sizde izleyin. Yenileri çok yakında gelecek. Mutlu, huzurlu, bol; kitaplı, müzikli,filmli bir tatil diliyorum hepinize ! 

The Perks of Being a Wallflower - Saksı Olmanın Faydaları : (Dram, Romantik) Filmi ilk çıktığı zamanlar izlemiştim. Emma Watson, Logan Lerman ve Lily Collins kadroda olduğu için ilgimi çekmişti. Aslında çok anlamlı bir filmdi. Klasik Amerikan gençliği... Filmdeki bazı sahneler çok hoşuma gitti. Kısa bir süreliğine hayattan kopmak istiyorsanız, izleyin derim. Soundtrack'ına mutlaka göz atın !

Now You See Me - Sihirbazlar Çetesi : (Gerilim, Gizem, Suç) Eğlenceli ve bir o kadar gizemli sihirbazlar düşünün... Ve bunların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan müthiş perfomansı hayal edin. Film, 2013'e damgasını vurmuştu. Bende Jesse Eisenburg'un da kadroda olduğunu öğrenince hemen izledim. Büyüleyici ve etkileyici bir filmdi. Suçluları ve aldatıcı performanslarını izlemeyi cidden seviyorum. :D

Aşkta Yükseliş : (Dram, Romantik, Aksiyon) Bir İspanyol filmi. Değişik ve etkileyici bir aşk hikayesi anlatılıyor. Tatlı Bela kitabıyla benzer bir konusu var. Film uzun olmasına rağmen hiç sıkılmadan izledim ve gerçekleşmesini dilediğim sahneler oldu. :D Şahsen baş karakterdeki erkeğin cesaretine hayran kaldım. Aşk dolu bir film izlemek isteyenler için öneririm !

L.O.L : (Dram, Komedi, Romantik) Yine klasik bir Amerikan gençliğini anlatan bir film. Konusu cidden basit. Film de çok uzun değil ama oyuncular, bazı sahneler ve diyaloglar çok hoşuma gitti. Nedense bu filmi aşırı sevdim. Habire oturup, izleyesim geliyor. Miley Cyrus başrolde ve oyunculuğu çok iyiydi. Bu filmden sonra Douglas Booth hayranı oldum. Biri o çocuğu bana getirsin ! :D Filmin soundtrack'ına göz atın derim.

İnanılmaz Örümcek Adam : (Aksiyon, Fantastik, Macera,) Arada fantastik izleme aşkım debreşiyor. O dönemlerin birinde İnanılmaz Örümcek Adam'ı izledim. Hemde baya geç izledim çünkü eski versiyonundan daha iyi olucağını düşünmüyordum. Fena yanılmışım. Andrew, çok iyi Spiderman olmuş. Emma Stone zaten filme acaip yakışmış. Hayran kalarak izledim filmi. Müthiş ya. Diğer filmleri için sabırsızlanıyorum ve sinemada yatıya bile kalabilirim. :D

"Sırların bedeli vardır. Bedava değiller."

Tarzan (1999) :  Animasyon bir film ile yine buradayım ! Animasyonlar vazgeçilmezim. Geçenlerde ikizle Tarzan'ı izledik. Yeni versiyonu izlemeden önce zaten eskisini kesinkes izleyecektim. O yüzden Tarzan'ı izlemem çok iyi oldu. Bayıldım ! Bir animasyon da kötü olsun, imkansız ! Mutlaka izleyin, hiçbir şey kaçırmayacaksınız.

Mr. Nobody - Bay Hiçkimse : (Dram, Romantik, Fantastik) Çok ilginç ve ağır bir konusu olan filmdi. Felsefe hocamın ısrarıyla izledim. :D Adam resmen filme aşık olmuş, habire izleyin diyordu. Bende bir film delisi olarak izledim elbette. Film yaklaşık 3 saat sürüyor. Bir çok ülkenin yapımcılarından oluşmuş kapsamlı bir film. Konusundan bahsedeyim diyeceğim ama karmakarışık hale getiririm. İnternetten bir araştırın derim. Ama  farklı boyutlara ve paralel evren olayına inanıyorsanız kesin izleyin derim. O yüzden filmi çok beğendim ve baya etkiledi beni.

"Seçim yapmadığın sürece, kalan olasılıkların hepsi mümkündür."

Starstruck - Yıldızla Randevu : (Komedi, Müzikal) Bir Disney filminin kötü olma ihtimali çok az. Ki bu onlardan biri değil. En iyisi ! Sterling Knight ve Danielle Campbell ( The Originals - Davina) ikilisine bayıldım ! Filmi çok eğlenerek izledim ve cidden bitmesin istedim. Filmin soundtrack'ına mutlaka ama mutlaka bakın. Ben bağımlısı oldum. 

Remember Me - Beni Unutma (2010) :  (Romantik, Dram) Robert Pattinson yüzünden salya sümük ağladığım bir filmdi. Aslında başlarında çok eğlendim, güldüm, eridim... Pattinson çekiciliği diye bir şey var. Fakat sonlara doğru yerle bir etti beni. Hem anlamlı hem romantik hemde sonlara doğru hüzünlü bir filmdi. Artık filmi izlemeye korkar oldum. 

Zathura - Bir Uzay Macerası : (Aksiyon, Macera, Komedi) Kristen Stewart sağolsun müthiş bir film izledim. 2005 yapımı olmasına rağmen çok etkileyici bir uzay filmiydi. İzlerken hiç sıkılmadım. Heyecanlı ve eğlenceli yerler çokça vardı. Oturun, izleyin. Zathura oyunundan bende istiyorum !

Tatilde bol bol film izlememiz dileği ile ;

Sevgiler, öpücükler : Jane

4 yorum:

  1. Güzel film seçimleri. Birçoğunu izlemedim henüz. Özellikle sihirbazlar çetesini cok merak ediyorum. Bir film tavsiyesi de benden gelsin o zaman :) "Starbuck''ı izlemediysen tavsiye ederim onu da. Türkçe çevirisiyle "Benim 533 Çocugum Var". Hollywood versiyonu da yapıldı film çok beğenildikten sonra ama orjinalinin yerini tutmaz bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Starbuck'ı çok duydum ve izlenilecek listemdeydi. Eh sen öneriyorsan önceliği ona veriyorum. :D Çook teşekkür ederim.

      Sil
  2. Starstuck ve Mr. Nobody filmlerini hemen izleyeceğim. Diğerleri muhteşem zaten. Cok güzel hazırlamışsın. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi izlemeler, asıl ben teşekkür ederim. :D

      Sil