Pages

30 Nisan 2018 Pazartesi

Kitap Yorumu: Kuş Uçar Kanat Ağlar - Şükrü Erbaş

Merhaba!

Gerçek hayattan nefret ediyorum. Güzel giriş cümlesi oldu... Cidden hayatın monotonluğundan nefret ediyorum. Kitap okuma düzenim de bozuldu okuduğum kitapları blog'a yazma düzenim de... Yine de Nisan ayı bitmeden şiir kitabımı okudum geldim. Diğer okuduğum kitapları Mayıs ayı içerisinde paylaşacağım. Bir ara yorum bombardımanına maruz kalabilirsiniz. Aman dikkat. 😃
Gelelim bu ay okuduğum şiir kitabına... Şükrü Erbaş'ın Kuş Uçar Kanat Ağlar kitabını keşfetmemin de bir hikayesi var efenim. 
12 Nisan'da Ortaköy'de Necatigil Şiir Ödül'üne katıldık ofisten bir arkadaşımla. 
1980 yılından beri Behçet Necatigil anısına düzenlenen bu ödül töreninde her yıl bir şaire ödül veriliyor. Bu yıl Şükrü Erbaş ödül sahibi oldu. Bizzat orada olup, onun sesinden kendi şiirini dinlemek benim için bir onurdu. Atmosfer çok güzeldi. İyi ki böyle bir etkinliğe katılma fırsatım oldu dedim.
Tören çıkışı Beşiktaş'taki Kırmızı Kedi Kitapevi'ne uğradık ve Şükrü Erbaş'ın bu Şiir-Hikaye tarzındaki kitabını aldık. İlk defa böyle bir tarz okudum. Şiir ve kısa hikaye karışımından oluşuyor kitap. Çok anlamlı ve etkileyici sözler de vardı. İyi ki okumuşum dedim. Hem ödül töreni sayesinde Şükrü Erbaş'ı tanımış oldum hem de bu ay onun bir şiir kitabını okumuş oldum. Cidden bu aralar değişik isimler okuyorum ve bundan çok memnunum. Aynı yerde saymak istemiyorum. Bu deneyimleri yaşadıkça da sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım bu konuda etkileyici olabiliyorumdur. 😍
Size severek okuduğum birkaç alıntıyı bırakıyorum ve kitabı okumanızı öneriyorum.

"Dokunmak hayal etmekten büyükmüş."

"Ölüler, yaşayanlarda yaşar, bunu hiç unutma."

"İlk acı değilsin, dedim. Son acı da olmayacağım, dedi. Sevmenin ötesini görmek istemiştim, dedim. Oradan geliyorsun, dedi. Sözcüklerden duvar örülmezmiş dedim. Kurduğun konaklarda insanlar kendini seviyor, dedi. Yalnızlık hiç geçmiyor, dedim. Yazıyorsun ya, dedi."

"İnsan geçmişini sevmeden yaşayamazmış."

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

1 yorum:

  1. Şiir pek okumam ama oğluma alınacaklar listesine ekleyeyim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil