Pages

19 Eylül 2014 Cuma

Yabancı Dizi Önerisi : White Collar !


Herkese Merhaba !

Şu aralar ruh halim öyle böyle. Evde oturmaktan patlayacağım sanırım. :D Tüm yaz bir şeylerle uğraştıktan sonra evde oturmak... cidden işkence gibi. Okul başlasa da yoğunluğun dibine vursam diyorum. Eh, böyle deyince de çevremdekiler "Otur kitabını oku, dizileri izle. Kafa dinle!" diyorlar. Haklılar. Ben de yarım kalan dizilerimi bitirmeye karar verdim. İlk olarak White Collar'a başladım. En son 5.sezonda kalmıştım. İzledim ve bitirdim. Şimdi sizlere tanıtma zamanı!

Bu diziyi Matt Bomer sayesinde keşfettim. Kendilerini Elli Ton Serisindeki Christian Grey adayı olarak isteyenlerdenim. Seriyi ilk okumaya başladığım zamanlarda Matt'i daha yakından tanımak için hayatını araştırırken White Collar ile karşılaştım. Bir polisiye dizisi ! Onun FBI ajanı olarak görmeyi hayal ederken karşıma bir numaralı suçlu olarak çıktı. :D Ki bundan daha memnun oldum. Bir rol bir insana bu kadar mı yakışır arkadaş !


Dizi şuan 5.sezonunu bitirdi. Yeni sezon gelecek fakat son sezon. Yine de şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Amerika'da oldukça izlenilen bir dizi. Ülkemizde ise pek keşfedilmemiş. FX TV'de bazen bölümleri yayınlanıyor. Ki ilk 2 sezonu TV'den izledim. Polisiye türüne göre oldukça kaliteli, oyuncu kadrosu müthiş bir dizi. Ayrıca hiç sıkıcı değil. Bol bol komedi de var.

Dizinin konusundan bahsetmek gerekirse, Neal Caffrey (Matt Bomer) New York FBI'da en çok arananlar listesinde bir numaralı dolandırıcıdır. Hemde öyle böyle değil. Nerede çok değerli sanat eserleri varsa hepsini yürütmüş. Caffrey'i yakalaması için Özel Ajan  Peter Burke (Tim DeKay) ise iş başındadır. Caffrey'i iki kere enselemiştir. Artık bu sıkıcı ve yorucu kovalamadan sonra Burke ve Caffrey bir iş birliği yapar. Ajan, onu hapisten çıkarmasına karşılık Caffrey dolandırıcılık ve diğer tüm suçluları yakalamasında yardımcı olacaktır. Bir izleme cihazının üstünde olması şartı ile elbette. Ve beraber Beyaz Yaka (White Collar) ekibinde çalışmaya başlarlar. İlk başta pek farkında olmasalar da mükemmel bir ikili olurlar. Fakat aralarındaki güvensizlik bir süre sonra işleri karıştırır. Çünkü Neal Caffrey, benliğinden kopamaz.

İlk sezonda bol bol olaylarla karşılaşıyorlar. Ve cidden ikisi müthiş işler çıkartıyor. Neal uzman bir dolandırıcı olduğu için operasyonlarda baya yardımcı oluyor. Kendi meslektaşlarını yakalattırıyor. :D Neal'ın ortağı ve en yakın arkadaşı Mozz da işin içinde. Her ne kadar FBI ajanlarını sevmese de eğlenceli ve komik bir şekilde bizimkilere çok yardımcı oluyor.
Neal'ın bu iş ortaklığını kabul etmesinin sebebini de bu sezonda öğreniyoruz. Aşık olduğu kızı, Kate'i tekrardan bulmak için dışarda olması gerekiyor. Bu yüzden Peter'la iş birliği yapmaktadır. Bir yandan FBI ajanlarına yardım ederken diğer yandan da Kate'i aramaktadır. Fakat olaylar sezon sonunda fena karışır. Tam kızı buldu derken... Bundan sonrası elbette spoiler. :D İzleyin, görün, şok olun ve tabii ki sinir olun.


İkinci sezonda ise olaylar hem karışık hem komik hemde dramatik. Neal, gizli saklı olayların arkasındaki kişiyi aramaktadır. Elbette Mozz ve Peter onun için endişelenmekte. Ve her fırsatta yardım etmeye çalışıyorlar. Sezon sonunda ise tüm olayların arkasındaki kişi ortaya çıkıyor. Neal'ın dolandırıcı olmasına sebep olan kişiye, Keller'a ulaşıyoruz. Bu sezonda en renkli bölümler ise sigortacı ve Neal'ın daha önce mahkemede tutuklanmasını sağlayan Sara ile Neal'ın hem çekişmeli hemde romantik sahneleriydi. Sara'yı cidden çok seviyorum. Çok değişik bir kadın. :D Kate'e zaten gıcık oluyordum, acaip soğuk tipli biri. Alex ise... Neal'ın sözde dostu ! Neyse, bir çok isim verip aklınızı karıştırmak istemiyorum. Diziyi izledikçe herkesi çok iyi tanıyorsunuz zaten. :D

Üçüncü sezon ise en riskli sezon. Peter ve Neal'ın dostuluğu tehlikede. Çünkü Neal ve Mozz, Peter'ın arkasından baya işler karıştırıyorlar. Keller'ın hazinesini ele geçirip, saklıyorlar. Peter ise o hazinenin peşinde. Ve elbette bu ikiliden şüpheleniyor ama kanıtı olmadığı için eli kolu bağlı bekliyor. En sonunda akıl hocası olan Kramer'ı çağrıyor. İlk başlarda adamı sevmiştim. Fakat Neal'ın başını ciddi bir belaya sokuyor. Ki zaten sezon sonunda ağzım açık kaldı. Ve diziye daha da hayran oldum. Sezon biter bitmez direk sıradaki sezona başladım.

Dördüncü sezon, kesinlikle favorim. İlk iki bölümünü izlerken hem çok heyecanlandım hemde habire sırıttım. Bazı sahneleri tekrar tekrar izledim. Matt, Neal Caffrey'i çok eğlenceli ve etkileyici oynuyor. Ona tutulmamak imkansız. Bu sezonda Peter&Neal ikilisinin inanılmaz dostluğunu daha sık görüyoruz. Aralarındaki bağ çok hoşuma gitti. Peter, Neal'ı kendi evladı ya da kardeşi gibi sevip, koruyor. Mükemmel mesleğini -FBI- tehlikeye atacak kadar çok seviyor hemde. Bu yüzden bu sezonda onlara daha çok bağlandım. Ve elbette bu sezonda da işler fena halde karışır. Neal, geçmişindeki sırları öğrenmek için onu büyüten ve aynı zamanda babasının iş ortağı olan Ellen'dan yardım ister. Ama esrarengiz birisi sırların açığa çıkmasını engellemeye çalışır. Ve bu sırada Neal, yıllar sonra babasıyla karşılaşır. Açıkçası babasına çok gıcık oldum. Ki Neal tam istediğim gibi davrandı. Bu sezon sonunda ise Ellen'ın, Neal'ın bulması için bıraktığı bir kutu meydana çıkar.

Beşinci sezon, resmen bomba gibiydi. Bu sezonla ilgili konuyu pek anlatamayacağım çünkü diğer sezonlar hakkında spoiler vermiş olurum. Ama şöyle söyleyeyim; Neal, bazı hataları yüzünden bunları telafi etmek ister ve iyice dibe batar. Peter'a yalan üstüne yalan söyler ve cidden arkasından fena işler çevirir. Ama bu onun elinde değildir. Bir tehdit altındadır. Ve hayatına hiç ummadığı anda yeni biri girer. Kate'in masumluğunu, Sara'nın zekiliğini ve Alex'in çekiciliğini taşıyan bir kadın...
Çok çok ve çok güzel bölümler vardı. Şunu söylemezsem olmaz. Sezonun sonlarına doğru bir bölüm var ki... Ağzınız açık kalacak. O bölümü gece yarısı izliyordum. Resmen şoktan donakaldım ve diğer bölümlere gömüldüm. Sonra bir baktım sezon bitmiş... Dehşet bir şeydi. Mutlaka izleyin. Mutlaka!

White Collar hakkında söylenecek çok şey yok. Keşfedilmemiş, altın değerindeki dizilerden biri. İzleyin, izletin. Gerçekten polisiye ve komediyi seviyorsanız bu diziye bayılacaksınız. :D

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

2 yorum:

  1. White Collar. Ah bu dizi. Acayip komik. :)) Ama Neal'in babasıyla karşılaşmasından sonra diziyi bırakmıştım. Sanki dizinin üstünde ki o harika komedi yavaş yavaş kaybolup biraz daha ciddiyete kaymaya başlıyor gibi hissetmiştim o bölümleri izlerken. Ama yine de o 4 sezon için bile kesinlikle izlenir! :)

    YanıtlaSil
  2. Bunu kesin izlemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil