Pages

7 Kasım 2014 Cuma

Tak Tak: İstanbul Kitap Fuarı 2014


Merhaba!

Uzun zamandır bu yazıyı yazmak için sabırsızlanıyordum. Çünkü her sene fuarı iple çekiyorum. Hele bu sene her şey daha karışık. Safranbolu'nda olduğum için gelip gelmeyeceğim belli değildi. Ki gelmek için elimden gelen her şeyi yapardım da. Şans benden yana, fuara ancak ikinci haftasında gidebileceğim. Aslında gidip gitmeme konusunda kararsızım. Çünkü paramı bir şeye yatırım yaptım. Konser. Demi Lovato konserine bilet aldım! O yüzden şuan cidden beş parasız geziyorum. :D Fuara gitsem bile öyle ortamı görmek için, yeni kitapları yakından incelemek için, bol bol ayraç toplamak için ve yayınevinde çalışan tanıdıklarımı ziyaret etmek için gideceğim. :D Gitmek için çok bahanem var. İstanbul'da olup da gitmezsem cidden kendimi asarım.

Eheeem, neyse. Fuardan bahsedeyim. Her sene olduğu gibi yine Beylikdüzü'nde gerçekleşecek. En kolay ulaşım metrobüs. Metrobüs maceraları bile bir farklı oluyor. :D 3 senedir gidiş gelişlerde neler yaşıyorum bir bilseniz... Hele alınan o kitapların taşıma süreci... Kendimi unuturum, onları unutmam arkadaş!

Fuarda, hemen hemen tüm yayınevilerini bulmak mümkün. Aklıma gelenlerden birkaçını söyleyeyim: Pegasus, Artemis, Epsilon, DEX, Ephesus, Yabancı, Martı, Okuyanus, Beyaz Balina, Arkadya, Altın... Liste uzar gider. İstanbul Kitap Fuarı sitesine girerek, tüm listeye ulaşabilirsiniz.

Fuardaki kitap fiyatlarına gelirsek... Daha önceki fuarlara göre bir sonuç çıkarırsam açıkçası pek bir indirim olmuyor. Özellikle Pegasus, Artemis, Epsilon ve DEX gibi ünlü kitapları yayınlayan yayınevleri toplu kitap almadığın sürece aman aman bir indirim yapmıyorlar. Tabii müthiş indirim yapanlar da var. Özellikle Martı Yayınları bu konuda çok bonkör. :D Yine de her standı gezin ve nerede nasıl indirim var, göz atın. Ah bir de, alacağınız kitapların listesini mutlaka yapmışsınızdır. Kitapların internetteki fiyatlarını yanına yazın ve fuardaki fiyatlarıyla karşılaştırma yaparak alın. İnanın bana bu çok işe yarıyor. Ben mesela okuoku.com sitesindeki fiyatlara bakarak fuarda elemeler yapıyorum. Boşuna para harcamayın. Değmez. Deneyimlerimden söylüyorum. :D 


Tabii fuara gidip, hiç kitap almayın demiyorum. Ben bile bu beş parasız halimle illa ki bir kitap alacağım. :D

Bir de, sadece stantlara takılıp, kalmayın. Ara koridorlarda sahaflar oluyor. Mutlaka uğrayın. Ben aradığımı pek bulamıyorum, çünkü uzun süre dolanmıyorum ama oralara da göz atmanızı tavsiye ederim.

İmza günlerine gelirsek... Bu sene imza günleri çok renkli olacak kesinlikle. En önemlisinden başlayalım. İki sene önce Tess Gerritsen gelmişti ve sempatik yazarımız tekrardan geliyor. Hem de neredeyse fuar boyunca orada olacak. İmza günü tarihlerini yine aynı şekilde Fuar sitesinde bulabilirsiniz.
Türk yazarları da fuarı renklendiriyor. Sıkı takipçisi olduğum Selvi Atıcı da bu sene ilk defa imza gününe katılacak. Fuarın ikinci günü orada olacak ve ilk kitabı Kimliksiz'i imzalayacak. Benim yerime de onunla sohbet edin! Daha birçok Türk yazar geliyor, listeye göz atın.

Böyle işte. Fuar, çok farklı bir ortam. İnanılmaz bir etkinlik. Tüm kitapseverleri bir arada görmek insanı musmutlu ediyor. O yüzden ne olursa olsun gitmeyi düşünüyorum. Bir, iki saat bile takılsam benim için kardır. Özellikle de Pegasus Yayınları'ndan Sevinç Abla'yı görmeyi ümit ediyorum. Ziyaret edeceğim o kadar mükemmel insanlar var ki... Büyük ihtimalle 15 Kasım'da fuara gideceğim. Her şey kesinleşsin, Twitter'dan ve Ask.fm'den duyuracağım. Aynı zamanda gidersek, gelenlerle tanışmak ve ayaküstü sohbet etmek isterim. Tabii o kalabalıkta birbirimizi bulabilirsek. :D



Sorularınız varsa seve seve cevaplarım. Yukarıdaki listeler, alınacak kitapları içeriyor. Elbette bunları zamanla alacağım. Olumlu-olumsuz yorumları bekliyorum.

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

2 yorum:

  1. Liste çok güzel olmuş bence :)) Özellikle Meleğin Düşüşü'nü kesinlikle alman lazım.Ayrıca Anna Kan Giyinmiş Kız adlı kitabıda listene ekle bence.Kitap gerçekten bir harika :))

    YanıtlaSil
  2. Liste fikri çok iyi oluyor. Yanlarındaki de fiyatlar değil mi? Daha da mantıklı :) Çünkü insan 1 TL dahi olsun fazla vermek istemiyor. Cimrilik değil de öğrencilik diyelim buna :D Duman ve Kemiğin Kızı'nı öne almalısın. Hem Artemis imkansızı başararak serinin ikinci kitabını çıkarmışken :D Bu arada seni bir etkinliğe etiketledim, yaparsan sevinirim :D http://kitapkaravani.blogspot.com/2014/11/mim-5-kitapyazar-isimlerinin-bas.html

    YanıtlaSil